News   /   آسيا   /   تلگرام

تحقیقات پلیس میانمار دربارۀ بدرفتاری با روهینگیاها

نیروهای دولتی میانمار (تصویر آرشیوی)

پلیس میانمار قصد دارد برای مشخص شدن اینکه آیا نیروهای پلیس این کشور با مسلمانان روهینگیا بدرفتاری کرده‌اند یا خیر، تحقیقاتی را انجام دهد.

وزارت کشور میانمار در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این تحقیقات درون‌سازمانی انجام خواهد شد... تا مشخص شود آیا نیروهای پلیس در عملیات پاکسازی خود مرتکب اقدامات غیرقانونی، از جمله نقض حقوق بشر، شده‌اند یا خیر.»

این وزارتخانه بعد از انتشار گزارش دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر، دستور انجام این تحقیقات را به پلیس این کشور داد.

این نهاد بین‌المللی اعلام کرده بود نیروهای دولتی میانمار در عملیات خود «به کشتار نوزادان، کودکان، زنان و افراد کهنسال... و تجاوزها و خشونت‌های جنسی سازمان‌یافته و گسترده» پرداخته‌اند.

بر اساس این گزارش، نظامیان میانماری همچنین «به سوی مردم در حال فرار تیراندازی کرده‌اند و برخی روستاها را کاملاً به آتش کشیده‌اند» و «غذاها و منابع غذایی را نیز عمداً از بین برده‌اند.»

به گفتۀ شاهدان عینی، نیروهای دولتی میانمار منازل مسلمانان را به آتش کشیده‌اند. (تصویر آرشیوی)

سرهنگ میو توسو، از مسئولان پلیس میانمار، دوشنبه گفت: «گزارش سازمان ملل شامل اتهام‌های بسیار جدی نقض حقوق بشر، از جمله تجاوز، علیه پلیس میانمار است.»

سرهنگ میو خاطرنشان کرد: «به همین دلیل کمیته‌ای تحقیقاتی تشکیل شد تا با ارئۀ مستندات به این گزارش (سازمان ملل) پاسخ داده شود.»

عملیات سرکوبگرانۀ ارتش میانمار در مناطق مسلمان‌نشینِ شمال این کشور بعد از حملۀ نهم اکتبر سال گذشتۀ میلادی به مرزبانان میانماری شروع شد؛ دولت میانمار این حمله را - که در آن 9 نیروی دولتی کشته شدند - به مسلمانان روهینگیا نسبت داده است.

در همین راستا، پلیس میانمار دوشنبه مدعی شد یک مسلمان روهینگیایی که فرماندهی حمله به نیروهای مرزبانی را بر عهده داشت، به اعدام محکوم شده است.

نمای اردوگاه موقت کوتوپلنگ در بنگلادش که مسلمانان روهینگیا در آن ساکن هستند. (عکس از رویترز)

یان نائینگ لت، رئیس پلیش شهر سیتوی، گفت دادگاه این شهر – که مرکز ایالت راخین است – روز جمعه فرمانده عملیات حمله به پست مرزی کوتانکائوک را به مرگ محکوم کرد.

وی بدون اینکه به تاریخ اجرای این حکم اشاره کند، افزود: «او در حمله مشارکت داشت و دیگران را فرماندهی کرد... او یکی از 14 مهاجمی است که در شهر سیتوی دستگیر شده‌اند.»

این مقام پلیس تصریح کرد 13 مهاجم دیگر نیز محاکمه شده‌اند اما تاکنون حکمی برای آنها صادر نشده است.

بنا بر اعلام سازمانی موسوم به «گروه بین‌المللی بحران»، مهاجمان از اعضای یک گروه مورد حمایت عربستان سعودی به نام حرکت‌الیقین بوده‌اند.

تصویر هوایی از یک روستای محل سکونت مسلمانان روهینگیا که در عملیات ارتش میانمار نابود شده است. (عکس از دیده‌بان حقوق بشر)

دولت میانمار از دادن حق کامل شهروندی به مسلمانان که دست‌کم 1/1 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، خودداری می‌کند و آن‌ها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش می‌داند.

مسلمانان روهینگیا از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم شده‌اند.

برآوردهای سازمان ملل نیز حاکی از آن است که از زمان شروع عملیات نظامی در شمال میانمار، حدود 69 هزار مسلمان روهینگیایی از ترس جان خود به بنگلادش گریخته‌اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku