News   /   آسيا   /   تلگرام

اعتراض بودائیان میانمار به ورود محمولۀ کمک مالزی برای روهینگیاها

با پهلوگیری این کشتی مالزیایی در بندر تیلاوا، ده‌ها بودائی افراطی روز پنجشنبه (21 بهمن 95) با تجمع در اطراف یانگون علیه مسلمانان روهینگیا شعار سر ‌دادند.

هم‌زمان با اقدام دولت میانمار در سرکوب اقلیت روهینگیا، بودائیان افراطی به ورود یک کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه برای مسلمانان روهینگیا اعتراض کرده‌اند.

با پهلوگیری این کشتی مالزیایی در بندر تیلاوا، ده‌ها بودائی افراطی روز پنجشنبه (21 بهمن 95) با تجمع در اطراف یانگون علیه مسلمانان روهینگیا شعار سر ‌دادند.

این محموله چند روز پس از گزارش هشداردهنده سازمان ملل دربارۀ  سرکوب مسلمانان روهینگیا از سوی دولت میانمار ارسال‌شده است.

این کشتی مالزیایی حامل 2 هزار و 200 تن برنج، پوشاک، اقلام پزشکی و دارویی به همراه صدها کادر درمانی و فعالان هفته گذشته عازم بندر یانگون شد. بخشی از این کمک قرار است در بندر یانگون تخلیه و بخشی از آن برای روهینگیاها در ایالت راخین ارسال شود. مقداری از این کمک نیز قرار است به بندر تکناف در جنوب بنگلادش جایی که حدود 70 هزار مسلمان روهینگیا از بیم خشونت‌های ماه اکتبر در آن پناه گرفته‌اند، ارسال شود.

دولت میانمار در ابتدا با ورود این کشتی به آب‌های این کشور و حرکت آن به سمت سیتوه، مرکز ایالت راخین مخالفت کرده بود. دولت میانمار همچنین خواسته بود تا این کمک میان روهینگیاها و بودائیان افراطی به طور برابر توزیع شود.

به گزارش  سازمان ملل  در عملیات نظامیان میانمار در شمال این کشور بیش از هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی کشته‌شده‌اند. در این گزارش که با استناد به گفت‌وگو از صدها پناه‌جوی روهینگیایی در بنگلادش تهیه‌شده است، از «سیاست محاسبه‌شده ترور» ارتش میانمار به‌منزلۀ پاک‌سازی نژادی نام‌برده شده است.

null
کشتی حامل محمولۀ  کمک‌های بشردوستانه برای مسلمانان روهینگیا  عکس از رویترز

ده‌ها هزار تن از مسلمانان روهینگیا که به کشور همسایه بنگلادش متواری شده اند؛ روایت‌های هولناکی از قتل و تجاوز بازگو کرده‌اند.

سازمان ملل در گزارش خود نیروهای امنیتی را به تجاوز، شکنجه و کشتارجمعی مسلمانان روهینگیا متهم کرده بود.

عملیات سرکوبگرانۀ ارتش میانمار در شمال این کشور بعد از حملۀ نهم اکتبر سال گذشتۀ میلادی به مرزبانان میانماری شروع شد؛ دولت میانمار این حمله را - که در آن 9 نیروی دولتی کشته شدند - به روهینگیاها نسبت داده است.

در سال‌های اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به دلیل حملات بودائیان افراطی به‌ویژه در ایالت راخین کشته و یا آواره شده‌اند.

در پی خشونت علیه مسلمانان روهینگیا، پناه‌جویان بی‌شماری از میانمار به کشورهای همسایه ازجمله تایلند، مالزی و اندونزی هجوم برده‌اند.

دولت میانمار از دادن حق کامل شهروندی به مسلمانان که دست‌کم 1.1 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، خودداری می‌کند و آن‌ها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش می‌داند، درحالی‌که بسیاری معتقدند اصل و نسب‌ اقلیت روهینگیا در میانمار، کهن است.

مسلمانان روهینگیا از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم شده‌اند.

بنا بر اعلام سازمان ملل، روهینگیا ازجمله اقلیت‌هایی است که قربانی بیشترین آزار و اذیت و خشونت در جهان بوده است.

سازمان ملل اواخر خردادماه در گزارش خود اعلام کرد موارد متعدد و جاری نقض حقوق مسلمانان روهینگیا در میانمار می‌تواند جنایت علیه بشریت محسوب شود.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku