News   /   آمريکا   /   تلگرام

پایبندی ترامپ به سیاست «چین واحد»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا (چپ)، شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین

کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در گفتگوی تلفنی با شی جین پینگ، همتای چینی خود، بر پایبندی واشنگتن به سیاست «چین واحد» تأکید کرده است.

کاخ سفید روز پنج‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد رهبران دو کشور پنج‌شنبه‌شب به‌وقت واشنگتن گفتگوی تلفنی طولانی داشتند.

این بیانیه می‌افزاید: «رئیس‌جمهور ترامپ، به درخواست رئیس‌جمهور شی، با احترام گذاشتن به سیاست چین واحد موافقت کرد. در همین رابطه نمایندگان امریکا و چین مذاکراتی دربارۀ مسائل مختلف و منافع مشترک را آغاز خواهند کرد.»

این گفتگوی تلفنی در حالی صورت گرفت که قرار است شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، روز جمعه با ترامپ در کاخ سفید دیدار کند.

کاخ سفید اعلام کرد ترامپ و شی دربارۀ مسائل مختلف گفتگو کردند.

بیانیه کاخ سفید حاکی است: «آن‌ها همچنین از یکدیگر برای دیدار از کشورشان دعوت کردند. رئیس‌جمهور ترامپ و رئیس‌جمهور شی امیدوار هستند تا با مذاکرات بیشتر، به نتایج بسیار موفقیت آمیزی دست یابند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا (چپ)، تسای اینگ ون، رئیس‌ تایوان

این گفتگوی تلفنی در حالی صورت گرفت که در پی گفتگوی تلفنی اخیر ترامپ با تسای اینگ ون، رئیس جزیرۀ تایوان، و اعلام حمایت از این منطقه، روابط میان واشنگتن و پکن پرتنش شده بود.

ترامپ پیش‌تر در اظهاراتی جنجالی گفته بود امریکا ملزم به ادامۀ سیاست «چین واحد» که تایوان را بخشی از سرزمین چین می‌داند، نیست.

چین، تایوان را بخشی از «سرزمین چین واحد» می‌داند که حق ندارد به‌طور مستقل روابط دیپلماتیک رسمی با دیگر کشورها برقرار کند.

هواپیماهای نظامی چین و امریکا در فاصله 300 متری

یکی از مقامات نظامی امریکایی روز پنج‌شنبه گفت یک فروند هواپیمای نظامی پی-3 ارتش امریکا و یک فروند جنگندۀ چینی در دریای جنوبی چین از فاصلۀ 300 متری یکدیگر عبور کردند.

این مقام امریکایی که نمی‌خواست نامش فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفت این دو هواپیما روز چهارشنبه در منطقۀ اسکاربورو شول، در منطقۀ مابین فیلیپین و چین، از فاصلۀ یک هزار پایی (305 متری) یکدیگر عبور کردند.

وی افزود پرواز نزدیک جنگنده‌های چینی و امریکایی معمولاً به‌ندرت صورت می‌گیرد و این دومین حادثه از ابتدای سال 2016 تاکنون بوده است.

جزایر پاراسل، اسپراتلی، پراتاس و اسکاربورو شوال از مناطق مورد اختلاف میان چین و کشورهای حوزۀ دریای جنوبی چین نظیر ویتنام، فیلیپین، مالزی و برونئی به شمار می‌آید.

دریای جنوبی چین موجب ایجاد تنش میان چین، امریکا و برخی از کشورهای منطقه که به دنبال تسلط بر خطوط تجاری و ذخایر‌ معدنی آن هستند، شده ‌است.

امریکا چین را به تلاش برای سودجویی از موقعیتش در دریای جنوبی چین متهم می‌کند اما پکن این اتهامات را بی‌اساس می‌خواند و می‌گوید واشنگتن با دخالت در امور منطقه‌ای، سبب ایجاد تنش در دریای چین جنوبی شده‌است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku