مصائب کارگران در عربستان سعودی

تصویری آرشیوی از تظاهرات کارگران در عربستان سعودی

در پی کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی و تعدد مشکلات اقتصادی عربستان سعودی، هزاران کارگر عمدتاً خارجی با مشکلات عدیده‌‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

بر اساس گزارشی که در تابستان 1395 منتشر شد، تنها بیش از 15 هزار کارگر هندی و پاکستانی پس از اخراج از محل کار خود و بدون دریافت حقوقشان در عربستان سعودی سرگردان هستند.

شرکت‌های ساختمانی به خاطر آنکه دولت ریاض مستقیماً هزینۀ فعالیت آن‌ها را تأمین می‌کرد، بیش از دیگر صنایع از مشکلات اخیر متضرر شدند.

حبس و شلاق برای کارگران معترض سعودی

عربستان سعودی ده‌ها کارگر ساختمانی را که چند ماه پیش به پرداخت نشدن حقوقشان اعتراض داشتند، به تحمل حبس و شلاق محکوم کرده است.

دادگاهی در شهر مکه این هفته برخی از این کارگران را به 4 ماه حبس و تحمل 300 ضربه شلاق محکوم کرده است؛ برخی دیگر از این کارگران نیز به 45 روز حبس محکوم شدند.

در تظاهرات کارگران به برخی اموال عمومی خسارت وارد شد و مقامات سعودی آن‌ها را به تحریک مردم برای برگزاری تظاهرات متهم کردند.

این کارگران که برای شرکت‌های بن‌لادن گروپ و سعودی اوجیه کار می‌کردند، پس از کاهش درآمدهای نفتی عربستان سعودی و ناتوانی ریاض در پرداخت هزینۀ قراردادهای ساخت‌وساز به شرکت‌های خصوصی، چندین ماه حقوق دریافت نکرده بودند.

روزنامۀ عرب نیوز، چاپ عربستان سعودی، گزارش داده بود کارگران این شرکت‌ها در ماه آوریل گذشته (فروردین 1395) چندین دستگاه اتوبوس شرکت بن‌لادن گروپ را در شهر مکه به آتش کشیده بودند.

تصویری از چند دستگاه اتوبوس شرکت بن‌لادن گروپ که ادعا می‌شود از سوی کارگران معترض در فروردین 1395 به آتش کشیده شده است.

عربستان سعودی که زمانی به‌صرف هزینه‌های گزاف در بخش عمومی شهرت داشت، با کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی، با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو شد. فروش نفت خام مهم‌ترین بخش از بودجۀ عربستان سعودی را شامل می‌شود.

در ماه‌های گذشته کارگران چندین تظاهرات در مناطق مختلف عربستان سعودی برگزار کردند.

عربستان سعودی سه‌چهارم درآمد خود را از فروش نفت تأمین می‌کند. علاوه بر کاهش بهای جهانی نفت در دو سال اخیر، هزینه‌های ارتش عربستان در تجاوز نظامی به یمن باعث شد ریاض با کسری گستردۀ بودجه مواجه شود.

روزنامۀ الاقتصادیه چاپ ریاض اخیراً به نقل از یک مقام رسمی سعودی که نامش ذکر نشده است نوشت عربستان سعودی قصد دارد برای حل مشکلات اقتصادی و جبران کسری بودجه 49 درصد از سهام آرامکو را طی یک دورۀ 10 ساله به فروش برساند.

دولت عربستان برای جبران کسری بودجه بارِ آن را به دوش مردم انداخته و علاوه بر کاهش بودجۀ عمومی، یارانه‌ها را قطع کرده که به افزایش بهای بنزین، برق و حتی آب منجر شده است.

دولت عربستان همچنین استقراض میلیاردها دلار از منابع داخلی و خارجی را آغاز کرده است. ناتوانی دولت عربستان در تسویه‌حساب با کارفرمایان، چشم‌انداز اشتغال را در کشور تیره کرده و نگرانی جوانان جویای کار را به دنبال داشته است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku