نتانیاهو اظهارات کری را «ضد اسرائیلی و مغرضانه» دانست

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در جمع خبرنگاران (8 دی 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

بنیامین نتانیاهو، نخست‎وزیر رژیم صهیونیستی، اظهارات جان کری، وزیر خارجۀ امریکا را «مغرضانه و ضد اسرائیلی» دانست و آن‎‏ها را محکوم کرد.

نتانیاهو اعلام کرد کری «ریشه‎های عمیق درگیری» در سرزمین‎های اشغالی فلسطین را نادیده گرفته است و اظهارات وی دربارۀ شهرک‎سازی‎‌های رژیم صهیونیستی «مغرضانه» و بیش از حد بوده است.

نخست‎وزیر رژیم صهیونیستی ضمن «ضد اسرائیلی» خواندن سخنرانی روز چهارشنبۀ کری، اظهار داشت: «مانند قطعنامۀ شورای امنیت که کری آن را در سازمان ملل به‌پیش برد، سخنرانی امشب وی نیز سمت‎وسویی ضد اسرائیلی داشت.»

نتانیاهو در یک نشست خبری ادعا کرد که وی «متعهد به صلح» است، اما فلسطینیان برای حل مسالمت‌‎آمیز درگیری‌ها «آموزش ندیده‌‏اند».

وی در این سخنرانی که از شبکه‌های تلویزیونی رژیم صهیونیستی پخش می‎شد، مدعی شد: «تشکیلات خودگردان فلسطین به آن‌ها آموزش می‎دهد که تروریست‎ها را اجیر کنند و اسرائیلی‌‎ها را بکشند. چگونه می‎توانید با کسانی صلح کنید که وجود شما را نفی می‎کنند؟ این درگیری همواره در مورد حق حیات اسرائیل بوده است.»

 نخست‎وزیر رژیم صهیونیستی با اشاره به قطعنامۀ اخیر شورای امنیت سازمان ملل در مورد منع شهرک‎سازی اسرائیل در سرزمین‎‏های اشغالی فلسطین گفت که این رژیم «شواهدی کاملاً محکم» در مورد سازمان‎ یافتن این قطعنامه از سوی مقامات ایالات‎متحده در دست دارد.

شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 3 دی و در اقدامی تاریخی قطعنامۀ‌ توقف فوری فعالیت‌های شهرک‏‌سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطینیان را با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنعِ امریکا تصویب کرد.

در پی این واقعه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دان شاپیرو، سفیر امریکا در سرزمین‎های اشغالی را فراخواند و از وی خواست علت رأی ممتنع امریکا در نشست شورای امنیت را توضیح دهد.

کری روز چهارشنبه در واکنش به اتهام مطرح شده از سوی اسرائیل دربارۀ سازمان‌‎یافتن قطعنامۀ شورای امنیت از سوی دولت امریکا گفت: «راه‌‎حل دو دولت تنها راه دستیابی به یک صلح عادلانه و پایدار میان اسرائیلی‎ها و فلسطینیان است.»

جان کری، وزیر خارجۀ امریکا، در جمع خبرنگاران (8 دی 1395-عکس از خبرگزاری فرانسه)

وی همچنین از عملکرد دولت باراک اوباما، رئیس‎جمهور امریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی دفاع کرد و گفت: «هیچ دولتی در امریکا بیشتر از دولت باراک اوباما برای امنیت اسرائیل فعالیت نکرده است ... بیش از نیمی از کل هزینۀ  امور نظامی خارجی ما به اسرائیل تعلق می‎گیرد.»

وزیر خارجۀ امریکا تأکید کرد: «اگر اسرائیل مسیر رسیدن به یک دولت را در پیش بگیرد، هرگز با جهان عرب به صلح واقعی دست نخواهد یافت.»

کری گفت: «گسترش شهرک‏‎سازی هیچ ربطی به امنیت اسرائیل ندارد. بسیاری از شهرک‎ها درواقع فشار امنیتی را بر نیروهای اسرائیل افزایش می‎دهند.»

وزارت خارجۀ رژیم صهیونیستی روز سه‏‎شنبه اعلام کرد تصویب قطعنامۀ ضد اسرائیلی در شورای امنیت منجر به کاهش روابط این رژیم با 14 کشوری خواهد شد که نمایندگانشان در سازمان ملل به تصویب این قطعنامه رأی مثبت دادند.

دنی دنون، نمایندۀ رژیم تل‌آویو در سازمان ملل، نیز با انتشار چندین پیام در اینترنت دولت اوباما را به اقدام علیه اسرائیل متهم کرد.

از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‎جمهور منتخب امریکا، درست پیش از سخنرانی کری با انتشار چند پیام در صفحۀ شخصی خود در شبکۀ اجتماعی توییتر از اسرائیل خواست که با «قدرت استقامت کند».

ترامپ همچنین با اشاره به تصویب قطعنامۀ ضد اسرائیلی در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «نمی‌توانیم اجازه دهیم با اسرائیل این چنین تحقیرآمیز و بی‏‎ادبانه برخورد شود.»

رئیس‌جمهور منتخب امریکا در یکی از پیام‎های خود به توافق هسته‌ای ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 از جمله امریکا اشاره کرد و آن را آغازگر پایان دوستی دولت فعلی امریکا با رژیم اسرائیل دانست و خطاب به مقامات رژیم صهیونیستی گفت چیزی تا 1 بهمن‌ماه و آغاز ریاست‌جمهوری وی باقی نمانده است. 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، با انتشار پیامی در شبکۀ اجتماعی توییتر از اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، در حمایت از این رژیم تشکر کرد. 

نتانیاهو نیز در واکنش به این پیام‌های ترامپ در حساب توییتری خود نوشت: «رئیس‌جمهور منتخب ترامپ، به خاطر دوستی گرم و پشتیبانی صریح شما از اسرائیل سپاسگزارم.»

بر اساس اعلام سازمان‎های مردم‎نهاد، رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه و باوجود مخالفت‎های بین‌المللی با تداوم شهرک‎سازی‌‎های این رژیم در سرزمین‎های اشغالی مجوز ساخت یک ساختمان چهار طبقه را برای مهاجران یهودی در شرق بیت‎المقدس اشغالی صادر کرد.

این در حالی است که پیش از آن در واکنش به قطعنامۀ اخیر سازمان ملل، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دستور داده بود بررسی طرح ساخت حدود 500 خانه در شرق بیت‌المقدس اشغالی فعلاً به تعویق بیفتد.

رژیم اسرائیل در تجاوز شش‌روزه در سال 1967 بخش شرقی بیت‌المقدس را تصرف، در 1980 آن را به دیگر اراضی اشغالی ضمیمه و سپس بیت‌المقدس را پایتخت خود اعلام کرد.

فلسطینیان به دنبال تشکیل کشوری مستقل در کرانه باختری و نوار غزه به پایتختی بیت‌المقدس هستند.

آن‌ها همچنین خواستار خروج اسرائیل از سرزمین‌های اشغال‌شده در 1967 هستند، اما تل‌آویو از بازگشت به مرزهای پیش از جنگ شش‌روزه امتناع کرده است.

امریکا و بسیاری از کشورهای سازمان ملل اشغال بیت‌المقدس را به رسمیت نمی‌شناسند و می‌گویند وضعیت این شهر باید در پی مذاکره حل‌وفصل شود.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku