News   /   آسيا   /   تلگرام

«سرکوب روهینگیاها به منزلۀ جنایت علیه بشریت است»

رنتو مارسودی، وزیر خارجۀ اندونزی (چپ) و آنگ سان سو چی، وزیر خارجۀ میانمار و رهبر جنبش دموکراسی (راست) در نشست مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) در یانگون شرکت کردند، 29 آذر 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

هم‌زمان با برگزاری نشست وزرای خارجۀ مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) در میانمار که با هدف بررسی راه‌های پایان دادن به مصائب مسلمانان روهینگیا صورت می‌گیرد، یک گروه بین‌المللی حقوق بشر به این کشور هشدار داده است سرکوب نظامی گستردۀ این اقلیت مسلمان ممکن است به‌منزلۀ جنایت علیه بشریت باشد.

سازمان عفو بین‌الملل دوشنبه (29 آذر) با انتشار گزارشی کمپین خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی میانمار علیه روهینگیاها از 9 اکتبر 2016 (17 مهر) هم‌زمان با آغاز محاصرۀ استان راخین در شمال این کشور که اغلب ساکنان آن مسلمان هستند را به ثبت رساند.

در این گزارش 59 صفحه‌ای تحت عنوان «میانمار: ما در نقطۀ بحرانی هستیم، روهینگیا: آزار و اذیت در میانمار، غفلت در بنگلادش» موارد متعددی از خشونت علیه اقلیت مسلمان روهینگیا جمع‌آوری شده است.

«بی‌عاطفه و نظام‌مند»

طبق این گزارش، سربازان و نیروهای پلیس میانماربی‌هدف به‌سوی غیرنظامیان شلیک می‌کنند و آن‌ها را می‌کشند، به زنان و دختران تجاوز می‌کنند، کل روستاها را به آتش می‌کشند، مردان روهینگیا را دستگیر می‌کنند و دربارۀ محل نگهداری یا اتهامات آن‌ها نیز هیچ اطلاعاتی نمی‌دهند.

طبق اعلام سازمان عفو بین‌الملل، اقدامات ارتش، کشتارهای دسته‌جمعی، غارت و تجاوز نوعی تنبیه جمعی است که روهینگیاها را در استان راخین هدف قرار می‌دهد و می‌تواند به‌مثابۀ جنایت علیه بشریت باشد.

تصویری از خانه‌های سوخته در استان راخین در میانمار (عکس از خبرگزاری فرانسه)
تصویری از خانه‌های سوخته در استان راخین در میانمار (عکس از خبرگزاری فرانسه)

این گروه حقوق بشر سرکوب نظام‌مند روهینگیاها توسط نیروهای میانماری را نیز محکوم کرده است.

رافندی جامین، مدیر بخش جنوب شرق آسیا در سازمان عفو بین‌الملل، دراین‌باره گفت: «ارتش میانمار غیرنظامیان روهینگیا را در یک کمپین خشونت‎آمیز بی‌‎رحمانه و نظام‌مند هدف قرار داده است.»

وی تأکید کرد: «اقدامات اسفناک ارتش می‌تواند بخشی از یک حملۀ گسترده و نظام‌مند به یک جمعیت غیرنظامی باشد و ممکن است به‌مثابۀ جنایت علیه بشریت تلقی شود.»

گزارش یادشده پس از انتشار اسناد مشابه توسط سایر سازمان‌های حقوق بشر مطرح شد و سازمان ملل نیز تأیید کرد به‌صورت روزانه گزارش‌هایی از تجاوز و قتل اعضای جامعۀ روهینگیا در میانمار دریافت می‌کند.

زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، جمعه (26 آذر) در ژنو گفت: «نحوۀ برخورد میانمار با شمال راخین درسی است که به ما می‌آموزد چگونه می‌توان یک وضعیت بد را بدتر کرد. نتایج آن فاجعه‌بار بوده است.»

اعضای جامعۀ روهینگیا از سال 2012 با حملات مداوم و وحشیانۀ اکثریت بودائی در این کشور مواجه بوده‌اند. به نظر می‌رسد محاصرۀ نظامی استان راخین در اکتبر نیز یک بعد نظامی و رسمی به این خشونت‌ها افزوده است.

عفو بین‌الملل از میانمار خواست فوراً به تمامی اشکال خشونت علیه مسلمانان روهینگیا پایان دهد. این گروه حقوق بشر همچنین به میانمار توصیه کرد اجازۀ دسترسی سازمان‌های بشردوستانه و روزنامه‌نگاران به استان راخین را صادر کند.

آنگ سان سو چی، رهبر جنبش دموکراسی میانمار، ریاست نشست وزرای خارجۀ آسه آن را که با هدف اعمال فشار برای پایان دادن به سرکوب خشونت‌آمیز مسلمانان روهینگیا برگزار می‌شود، به عهده دارد.

عنیفه امان، وزیر خارجۀ مالزی، در سخنانی در این نشست در یانگون، بزرگ‌ترین شهر میانمار، گفت: «وضعیت در حال حاضر به یک نگرانی منطقه‌ای مبدل شده و باید با کمک یکدیگر آن را حل‌وفصل کنیم.»

یک مهاجر روهینگیا پس از شنیدن خبر مرگ پسر 6 ساله‌اش در اردوگاه پناه‌جویان در بنگلادش گریه می‌کند، 6 آذر 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)
یک مهاجر روهینگیایی پس از شنیدن خبر مرگ پسر 6 ساله‌اش در اردوگاه پناه‌جویان در بنگلادش گریه می‌کند، 6 آذر 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

نهادهای بین‌المللی ازجمله سازمان ملل از سو چی خواسته‌اند به مسئولیت خود در قبال این بحران عمل کند. بااین‌وجود وی در این زمینه اقدامات اندکی انجام داده است

نیروهای دولتی میانمار از 18 مهر به منطقه‌ای در امتداد مرز بنگلادش که عمدۀ ساکنان آن از اقلیت روهینگیا هستند، هجوم برده‌اند. عملیات نیروهای دولتی در این منطقه موجب آواره شدن ده‌ها هزار مسلمان روهینگیا شده است.

برخی گزارش‌ها حاکی از آنند که از آغاز عملیات نظامی نیروهای دولتی میانمار در این ناحیه تاکنون دست‌کم 86 نفر در این استان کشته شدند و 22 هزار نفر دیگر به بنگلادش گریخته‌اند.

دولت میانمار از اعطای حق کامل شهروندی به مسلمانان که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، خودداری می‌کند. مسلمانان روهینگیایی از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم هستند.

در سال‌های اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به علت حملات بودائیان افراطی به‌ویژه در استان راخین کشته و یا آواره شده‌اند.

در پی خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی، پناه‌جویان بی‌شماری از میانمار به کشورهای همسایه ازجمله تایلند، مالزی و اندونزی هجوم برده‌اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku