News   /   آمريکا

تظاهرات علیه نظام بازنشستگی خصوصی در شیلی

تظاهرات علیه نظام بازنشستگی در شیلی

تظاهرات هزاران معترض به نظام بازنشستگی در شیلی، با دخالت نیروی پلیس این کشور به خشونت کشیده شد.

پلیس شیلی روز جمعه به منظور متفرق‌‌کردن هزاران تظاهرات‌کننده از گاز اشک‌آور و ماشین آب پاش استفاده کرد.

تظاهرات‌کنندگان خشمگین در این تظاهرات که در سانتیاگو، پایتخت شیلی، و در اعتراض به نظام خصوصی بازنشستگی صورت گرفت، دست‌کم دو اتوبوس را آتش زدند و بیش از 20 خیابان را با موانع آتش گرفته مسدود کردند.

آنها همچنین با حمله به اتوبوسها، تردد صبحگاهی در سانتیاگو را برهم زدند. تظاهرات‌کنندگان در حمله به اتوبوسها از کوکتل مولوتوف استفاده کردند.

بنا بر اعلام وزارت کشور شیلی، حدود 10 هزار نفر در این تظاهرات شرکت داشتند، در حالی که حدود 58 هزار معترض در دیگر نقاط این کشور تظاهرات مشابه برگزار کرده بودند.

گزارشهای منتشر شده همچنین نشان می‌دهند دست‌کم 68 معترض در این درگیری‌ها دستگیر شده‌اند.

همزمان با این اعتراضات، کارگران بخش دولتی نیز تظاهرات کردند و خواستار افزایش حقوق شدند. این اعتصاب به اعمال فشار بیشتر تظاهرات کنندگان بر میشل باچلت، رئیس‌‌جمهور چپ‌گرای شیلی، انجامیده‌است.

آنها سپس در پلازا د ارماس، میدان مرکزی در پایتخت شیلی، تجمع کردند.

معترضان اصلاحات در نظام صندوق بازنشستگی را خواستارند و می‌گویند این سیستم باعث استمرار نابرابری می‌شود و شان بازنشستگان را در پیری تضمین نمی‌کند. 

آنها همچنین می‌گویند، دریافتی ماهانۀ بازنشستگان از صندوق‌های بازنشستگی شیلی، از حداقل دستمزد در این کشور کمتر است.

بسیاری از کارگران و کارمندان در شیلی قادر به پرداخت هزینۀ لازم بازنشستگی نیستند چرا که حقوق و دستمزد آنها به صورت سالانه با افزایش تورم، زیاد نمی‌شود.

کارگران در شیلی بارها علیه نظام بازنشستگی تظاهرات کرده‌اند. در ماه آگوست، در یکی از این اعتراضات که گسترده‌ترین تظاهرات در سالهای اخیر بود، حدود نیم میلیون نفر شرکت کردند.

تصویری از تظاهرات کارگران در اعتراض به نظام بازنشستگی خصوصی‌شدۀ شیلی در مقابل کاخ ریاست‌جمهوری در سانتیاگو (نوامبر 2016)

نظام بازنشستگی شیلی در سال 1981 تشکیل شد و شش صندوق بازنشستگی خصوصی اداره آن را برعهده دارند و حدود 160 میلیارد دلار دارایی را مدیریت می‌کنند.

باچلت در ماه آگوست طرح افزایش 5 درصدی سهم بازنشستگی را مطرح کرد که سالانه حدود 3.8 میلیارد دلار هزینه در برداشت و 1.5 میلیارد دلار از این هزینه را دولت تأمین می‌کرد.

رئیس جمهور شیلی همچنین تأکید کرد به تلاش برای تشکیل یک صندوق بازنشستگی دولتی ادامه خواهد داد تا کارگران بتوانند از آن به‌عنوان یک گزینه به جای نظام بازنشستگی خصوصی کنونی استفاده کنند. 

باچلت، اولین رئیس جمهور زن در شیلی،  در انتخابات سال 2013 برای دومین دوره به پیروزی رسید و تأکید کرد به اصلاحات عمیق خواهد پرداخت، اما رضایت عمومی از وی با توجه به رسوایی فساد پسرش رو به کاهش نهاد.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku