هزاران یمنی در محاصرۀ ائتلاف سعودی قرار دارند

تصویر آرشیوی یک هواپیمای وابسته به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در فرودگاه صنعا، پایتخت یمن

با ادامۀ بحران یمن، هزاران یمنی در داخل و خارج این کشور فقیر عربی در محاصرۀ نیروهای ائتلاف سعودی قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری فرانسه با اعلام این خبر گزارش داد ائتلاف تحت امر عربستان از آغاز تجاوز به یمن محاصرۀ زمینی و دریایی یمن را آغاز کرده است.

براساس این گزارش، از زمان تعلیق مذاکرات طرف‌های یمنی در کویت، ائتلاف تحت امر عربستان ورود و خروج از فرودگاه صنعا را مسدود کرده‌است.

مذاکرات صلح یمن از دوم اردیبهشت امسال به میزبانی سازمان ملل و با حضور نمایندگان جنبش انصارالله (حوثی‌ها) و دولت مستعفی یمن به ریاست عبدربه منصورهادی در کویت آغاز شد و ماه‌ها بدون هیچ دستاورد ملموسی ادامه یافت.

روند این مذاکرات که با میانجیگری سازمان ملل آغاز شده بود، بارها به خاطر اتهام زنی‌های متقابل طرفین مختل شد.

این گزارش می‌افزاید پروازها در این فرودگاه تنها محدود به سازمان‌های انسان‌دوستانه، سازمان ملل و شرکت خطوط هوایی یمن است.

این در حالی است که هواپیماهای شرکت مذکور، تنها می‌توانند به عمان، اردن و نایروبی پرواز کنند و در عربستان مورد بازجویی قرار می‌گیرند.

تصویرحملات جنگنده‌های سعودی به فرودگاه بین‌المللی صنعا، پایتخت یمن (8 اردیبهشت 94)

خالد الشایف، مدیر فرودگاه صنعا افزود ائتلاف تحت امر عربستان دو ماه پیش، اعلام کرد این فرودگاه به مدت 72 ساعت بسته خواهد شد ولی از آن زمان تاکنون این فرودگاه بسته مانده است.

وی بیان داشت هزاران مریض، دانشجو و شهروند یمنی قادر به خروج از کشور نیستند.

مازن الصوفی، مدیرکل حمل و نقل هوایی یمن نیز با اشاره به خسارت‌ها و پیامدهای ناشی از بسته‌شدن فرودگاه صنعا، بیان داشت بیش از 20 هزار یمنی در خارج از یمن به دلیل ناتوانی در برگشت به کشور با مشکلات معیشتی روبرو شده‌اند.

جیمی مک گولدریک، هماهنگ‌کنندۀ امور انسانی سازمان ملل در یمن اخیراً از تمامی طرف‌های دخیل در بحران یمن خواست اجازه دهند پروازها در این کشور از سرگرفته شود.

از طرفی، ادهم مسلم، معاون مدیر برنامۀ جهانی غذا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد ارسال کمک‌های غذایی به یمن به دلیل مشکلات امنیتی، تأخیر در خرید مواد غذایی و ارسال آنها از طریق مسیرهای آبی و ویران‌شدن پل‌ها و مسیرهای مواصلاتی با مشکلات بسیاری روبرو شده است.

 

تصویرآرشیوی یک کودک یمنی ایستاده بر وایرنه‌های ناشی از حملات جنگنده‌های سعودی

وی در این باره تأکید کرد خرید مواد غذایی و ارسال آنها به یمن، 4 تا 5 ماه به طول می‌انجامد.

این در حالی است که آتش‌بس 72 ساعته در یمن به رغم درخواست‌های اسماعیل ولدالشیخ احمد، فرستادۀ ویژۀ سازمان ملل برای تمدید آن، شنبه (1 آبان) به پایان رسید. این آتش‌بس به میانجی‌گری سازمان ملل و با هدف امدادرسانی به خانواده‌هایی که در مناطق جنگی یمن گرفتار شده‌اند، برقرار شده بود.

ائتلاف تحت امر عربستان با ادعای جلوگیری از دست‌یابی ارتش و نیروهای مردمی یمن به سلاح اعلام‌کرده‌است به محاصره یمن ادامه می‌دهد.

عربستان از فروردین 1394 به منظور بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن، و تضعیف جنبش انصارالله حملات هوایی خود را به این کشور فقیر عربی آغاز کرده‌است.

سازمان ملل 9 شهریور اعلام کرد از زمان آغاز عملیات عربستان سعودی در یمن، بیش از 10 هزار نفر کشته شده‌اند.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku