News   /   آسيا

انتقاد ژاپن از چین به خاطر نصب رادار در آب‌های مورد مناقشه

تصویری که گارد ساحلی ژاپن از ورود یک کشتی گارد ساحلی چین به آب‌های مورد مناقشه در دریای شرقی چین منتشر کرده است. (16 مرداد 95 عکس از خبرگزاری فرانسه)

ژاپن  رسما به چین به خاطر نصب تجهیزات رادار در یک سکوی اکتشاف گاز در نزدیکی آب‌های مورد مناقشه در دریای شرقی چین اعتراض کرده است.

به گزارش رسانه‌های ژاپنی، توکیو نگران است که کاربرد این نوع تجهیزات که  در کشتی‌های گشتی چینی کشف شد،  صرفا برای توسعه میادین گازی نباشد و ممکن است چین بخواهد از سکوهای اکتشاف گازی در آب‌های مورد مناقشه برای مقاصد نظامی استفاده کند.

سخنگوی وزارت خارجه ژاپن روز یکشنبه (17 مرداد) گفت توکیو در اواخر خرداد متوجه این نوع  رادار در کشتی‌های چینی شد و روز جمعه از طریق سفارت خود در چین، توضیح پکن در این باره را خواستار شد.

ژاپن، چین را به بهره برداری یکجانبه از منابع مشترک در منطقه مورد اختلاف بر خلاف توافق امضاشده میان دو طرف در سال 2008 متهم می کند و از پکن خواسته است تا  ساخت و ساز سکوهای اکتشاف نفت و گاز در دریای شرقی چین را متوقف کند.

ژاپن روز شنبه پس از ورود کشتی‌های گارد ساحلی چین و حدود 230 قایق ماهیگیری به منطقه‌ای در اطراف جزایر مورد مناقشه در دریای شرقی چین که توکیو آن‌ها را آبهای سرزمینی خود می‌داند، بار دیگر مراتب شکایت خود را به پکن اعلام کرد.

گفتنی است نیروی دریایی چین هفته گذشته رزمایشی گسترده را با بهره‌گیری از مهمات جنگی در دریای شرقی چین آغاز کرد.

چین همچنین در مناطق راهبردی در دریای جنوبی چین اقدام به ساخت جزایر مصنوعی کرده که به دلیل بالا بردن قدرت عملیاتی نظامی این کشور با انتقاد دیگر کشورهای منطقه و حتی امریکا مواجه شده است.

جزایر دیائویو که مورد اختلاف چین و ژاپن در دریای شرقی چین است.

این اعتراضات اخیر بر تیرگی روابط دو جانبه میان دو کشورهمسایه که ریشه در ادعاهای ارضی دو طرف دارد، افزوده است.

توکیو و پکن مدت‌هاست بر سر حاکمیت جزایر خالی از سکنه‌ در دریای چین شرقی که در ژاپن با نام سنکاکو و در چین با نام دیائویو شناخته می‌شود، با یکدیگر اختلاف دارند.

اخیراً نیز تنش میان دو کشور بر سر اینکه هواپیماهای جنگی ژاپن هواپیماهای چین را هدفگیری کرده بودند، افزایش یافته است.

اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا چندی پیش گفت حضور نظامی چین در دریای جنوبی چین خطر بروز اشتباه یا «درگیری» را در منطقه افزایش داده است.

گفتنی است واشنگتن به طور منظم کشتی‌های جنگی خود را برای آنچه «دفاع از حق آزادی ناوبری» خوانده است به منطقه اعزام می‌کند.

اخیراً در پی دادخواهی فیلیپین درباره جزایر و مناطق مورد مناقشه این کشور با چین  در دریای جنوبی چین، دادگاهی در لاهه اعلام کرد: «هیچ مبنای قانونی برای چین به منظور مطالبه مالکیت تاریخی بر مناطقی» در امتداد خطوطی که پکن در سال 1947 ترسیم کرده است، وجود ندارد.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku