News   /   آسيا

«ارتش اشباح» در افغانستان برای مبارزه با طالبان

تصویری از یک نیروی ارتش ملی افغانستان (عکس از خبرگزاری فرانسه)

در سراسر افغانستان فهرست نیروهای امنیتی و پلیس معمولا با اسامی جعلی یا اسامی افرادی که کشته شده‌اند، برای مبارزه با طالبان ارائه می‌شود تا حقوق آنان در جیب برخی از فرماندهان رود.

بررسی اخیر شورای ولایت هلمند نشان داده است که تقریبا 40 درصد از نیروهای فهرست شده، اصلا وجود ندارند. مولف این گزارش که آن را به دولت افغانستان ارائه کرده و نسخه‌ای از آن در اختیار گاردین قرار گرفته، می گوید امکان دارد این رقم در واقع حتی بسیار بالاتر باشد.

همچنین بازرس ویژه بازسازی افغانستان در گزارشی که در تاریخ 30 آوریل (11 اردیبهشت) ارائه کرد، مدعی شد: «نه امریکا و نه متحدانش در افغانستان نمی‌دانند که در واقع چه تعداد سرباز یا پلیس افغان وجود دارند و یا این سربازان چه توانایی‌هایی دارند.»

به گفته کارشناسان، فساد ناشی از ارائه فهرست این سربازان که اصلا وجود خارجی ندارند، بسیار خطرناک‌تر از پیکارجویان طالبان است.

طوفان وزیری که اخیرا به عنوان نماینده دولت از هلمند بازدید کرده است، گفت در یک پاسگاه، یک فرمانده بدون اطلاع دادن به مقامات بالادستی، دستور اخراج 100 نفر از نیروهایش را صادر کرده بود و حقوق این افراد را به جیب می‌زد.

علت دیگر وجود ارتش اشباح این است که فرماندهان اغلب به خاطر سرپوش گذاشتن بر ناتوانی خود، شمار دقیق تلفات عملیات را به مقامات بالادستی اعلام نمی‌کنند.

در گزارش ارائه شده به دولت به نقل از یکی از مقامات امنیتی عنوان شده است که 300 نیروی نظامی به پایگاهی در شهر سنگین در ولایت هلمند اعزام شدند، اما زمانی که این پایگاه سقوط کرد مشخص شد که تنها 15 نظامی در این پایگاه بودند.

تصویری از یک سرباز افغان در ولایت هلمند (عکس از خبرگزاری فرانسه)

همچنین از دیگر علل ضعف نیروهای افغان در نبرد علیه طالبان، روحیه پایین و نبود مواد غذایی کافی در پایگاه‌های نظامی عنوان شده است.

در یک نمونه از مسائلی که در این گزارش عنوان شده است، سربازان در منطقه مارجه در ولایت هلمند در ازای دریافت یک کیسه آرد، یک مسلسل به پیکارجویان طالبان داده‌اند.

در این گزارش همچنین آمده است، بسیاری از نظامیان افغان در زمینه قاچاق مواد مخدر مشغول هستند.

وزیری، نماینده دولت که اخیرا از هلمند دیدار کرده است، گفت: «اکثریت سربازان و نیروهای پلیس مواد مخدر مصرف می‌کنند. طالبان اطلاعاتی از این پایگاه‌ها به دست می‌آورد و زمانی که سربازان و نیروهای پلیس مواد مخدر مصرف کرده و در حالت طبیعی به سر نمی‌برند، به این پایگاه‌ها حمله می‌کنند.»

وزیری خاطر نشان کرد: «طالبان در هلمند به نظر می‌آید روز به روز در حال قدرتمندتر شدن است؛ تاکنون دولت نتوانسته است اصلاحات امنیتی را در هلمند انجام دهد زیرا کابل راهبردی واقعی برای این موضوع ندارد.»

فساد گسترده در دولت افغانستان که به تبع آن فساد در نیروهای امنیتی و پلیس این کشور جنگ زده را ناشی می‌شود، موجب شده است تا پیکارجویان 15 سال پس از تجاوز نظامی امریکا و متحدانش به افغانستان، همچنان کنترل بخش‌های گسترده‌ای از این کشور را در اختیار داشته باشند.

بعلاوه پیکارجویان طالبان با گسترش فساد در دستگاه‌های دولتی، پایگاه‌ اجتماعی خود را در میان اقشار مختلف جامعه افغانستان گسترش داده‌اند و همین موضوع مبارزه با آنان و برقراری آرامش در این کشور را امری بسیار دشوار کرده است.

هم اکنون 80 درصد از منطقه مارجه، جایی که زمانی 15 هزار نیروی نظامی خارجی بزرگترین عملیات در کل دوران تجاوز امریکا به افغانستان را انجام دادند، در اختیار پیکارجویان طالبان است.

همچنین در منطقه سنگین فقط پایگاه‌های ارتش و پلیس باقی مانده است؛ مناطق نیوزاد و موسی قلعه به طور کامل و بیش از 60 درصد از منطقه گرشک در کنترل طالبان است.

 

 استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku