News   /   ايران

پاسخ‌های لاریجانی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران

محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی پرس تی وی درباره مسائلی چون تجدید نظر در قانون مجازات اعدام، آزادی بیان و حقوق اقلیت‌ها در ایران صحبت کرده است.

در ابتدای این مصاحبه محمد جواد لاریجانی در پاسخ به این سوال که چرا برخلاف آنچه دو سال گذشته اعلام کرده بوده، قانون مجازات اعدام برای قاچاقچیان و جرائم مرتبط با مواد مخدر تغییر نکرده است گفت 90 درصد اعدام ها در ایران مرتبط با قاچاق است اما این مجازات به اندازه کافی بازدارنده نیست.

وی افزود: «همانطور که گفتم ما نیاز به بازنگری در قانون داریم اما این بدین معنا نیست که باید به طور کلی مجازات اعدام برای قاچاقچیان را از میان برداریم. عناصر کلیدی گروه‌های قاچاق را باید شناسایی و اعدام کنیم. تعداد آنها کم است و چند نفر بیشتر نیستند. بنابراین تجدیدنظر در قانون باید اتفاق بیافتد. خوشبختانه نظام قضایی ما در حال پذیرش این موضوع است اما باید روند قانونی اش را طی کند که پیچیدگی های خودش را دارد. اما با این حال ما این موضوع را پیگیری می کنیم.»

آزادی بیان و خط قرمز ها در ایران 

لاریجانی سپس در پاسخ به سوالی درباره وضعیت آزادی بیان در ایران و همچنین مرز بین آزادی بیان و تهدید امنیت ملی گفت: «یکی از مهم ترین پارامترهای آزادی بیان این است که همه بتوانند از دولت و مقامات در هر سطحی انتقاد کنند. همچنین از سیاست‌های دولت انتقاد کنند. اما به عنوان مثال توهین کردن به پیامبران، نه فقط پیامبر اسلام، خلاف قانون است و با آن برخورد می شود.»

لاریجانی افزود: «درباره افرادی مثل نرگس محمدی و آتنا فرقدانی نیز به همین منوال است. شوخی کردن و یا کشیدن کاریکاتور از مفاهیم قرآنی و علمای دینی خلاف قانون است و خط قرمز ماست.»

وی در ادامه با اشاره به وضعیت مردم سالاری در کشورهای غربی گفت: «آنها دوست دارند ایران را به عنوان کشوری نشان دهند که آزادی بیان در آن نیست. اما به عنوان مثال در انتخابات اخیر مجلس (7 اسفند) دیدیم که مشارکت مردم چقدر زیاد بود. بنابراین دموکراسی در ایران برقرار است و وضعیت به آن بدی که می گویند نیست. نکته دوم اینکه دموکراسی به معنای واقعی کلمه، در غرب چیزی جز سراب نیست. اگر بخواهید در غرب با استانداردهای اسلامی زندگی کنید، اجازه ندارید و باید شیوه زندگی شما سکولار یا لیبرال باشد. پس ما مهم ترین حق یعنی حق تصمیم گیری را در این کشورها نداریم.»

وضعیت اقلیت های دینی و فرقه بهائیت در ایران 

لاریجانی درباره وضعیت اقلیت های مذهبی در ایران و محدودیت های احتمالی برای آنان نیز گفت آنها (آشوریان، مسیحیان، یهودیان و ...) را اقلیت نمی نامد. آنها شهروندان ایران هستند.

وی افزود: «اما به عنوان مثال ساخت کلیسا یا حتی مسجد در زیرزمین منزل کاری خلاف قانون است و با آن برخورد می شود. آنها می توانند تبلیغ دین خود را بکنند اما به شیوه ای قانونی. آنها همچنین نباید علیه ادیان دیگر صحبت کنند.»

لاریجانی به طور خاص درباره بهائیت گفت: « باید بگویم که بر اساس قانون ایران، بهائیت دین الهی محسوب نمی شود و فرقه است. ما با آنان مطابق با قانون شهروندی برخورد می کنیم. تا جایی که آنها این قانون را رعایت کنند، دولت به آنها امنیت می دهد و از آنان محافظت می کند.»

وی در ادامه گفت: «بهایی ها در ایران از نظر اقتصادی موفق هستند و شرکت های تجاری بزرگی دارند. این دولت ایران است که امنیت آنان را تضمین می کند. آنها از تمام حقوق شهروندی برخوردار هستند اما محدودیت هایی نیز دارند:  آنها نمی توانند بدون مجوز قانونی مدرسه یا دانشگاه بسازند. همانطور که من یا هیچ کس دیگری نمی تواند بدون مجوز این کار را انجام دهد.»

لاریجانی ادامه داد: «آنها نمی توانند تبلیغ بهائیت را بین غیربهائیان کنند. این غیرقانونی است.»

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه همچنین با اشاره به رابطه پیروان این فرقه با اسرائیل و امریکا گفت این ماجرا «پرسش های  زیادی را برمی انگیزد. چرا این کشورها تا این اندازه به بهائیت اهمیت می دهند؟ قطعا منافع سیاسی برای آنها دارد و ما به این آگاه هستیم.»

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku