News   /   ايران

ایران به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی برای توسعه بخش نفت

یکی از میادین نفتی دریایی ایران در آبهای جنوب کشور

غلامرضا منوچهری، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران گفت ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی قادر به توسعه میادین نفتی قدیمی خود خواهد بود.

منوچهری، روز دوشنبه در دومین جلسه «هم اندیشی برنامه ششم توسعه» در تهران با تاکید بر ضرورت نوسازی میادین قدیمی نفت ایران افزود: «میدانهای نفتی کشور نیازمند بازسازی هستند و تنها با سرمایه گذاری خارجی می توان تاسیسات این میادین را بازسازی کرد.»

این مقام وزارت نفت ایران با تاکید بر جذابیت بخش نفت ایران برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی گفت در صورت تأیید و حمایت از مدل تازه قراردادهای نفتی (IPC)، این مدل می‌تواند انگیزه کافی را برای حضور سرمایه گذاران خارجی در ایران ایجاد کند.

منوچهری همچنین خواستار تجاری سازی بخش انرژی و بهبود فضای کار در برنامه ششم توسعه شد و به نگرانی شرکتهای داخلی ایران پس از لغو احتمالی تحریمها اشاره کرد.

وی افزود: «در هشت سال گذشته، شرکت های داخلی رشد خوبی کرده اند که باید تلاش شود بعد از برداشته شدن تحریمها از این ظرفیت استفاده و نقش آفرینی سازندگان داخلی و خارجی در کنار هم دیده شود. این موضوع نکته مهمی است که همه بخشهای صنعت باید به آن توجه کنند.»

اکثر میادین نفتی ایران در نیمه دوم عمر خود در چرخه تولید هستند و نوسازی آنها به منظور افزایش و بهبود کیفیت تولید لازم است.

امریکا و اتحادیه اروپا با ادعای وجود جنبه نظامی در برنامه صلح آمیز هسته ای ایران ابتدای سال 2012 تحریم هایی را علیه تهران اعمال کردند که مشخصا تولید و فروش نفت ایران را هدف قرار داده بود.

ایران بارها این اتهام را رد و بر ادامه برنامه صلح آمیز هسته ای خود مطابق مقررات بیم المللی تاکید کرده بود.

دولت ایران سال گذشته کمیته بازبینی قراردادهای نفتی را تشکیل داد تا مدل جدیدی از قراردادهای نفتی موسوم به آی پی سی را تنظیم کند که جایگزین مدل «بیع متقابل» شود.

طبق قرارداد بیع متقابل، دولت ایران بر اساس توافقی که با پیمانکار انجام داده در ازای تولید محصولات هیدروکربنی، به پیمانکار پول پرداخت می کرد اما طبق مدل جدید قرارداد، شرکت ملی نفت ایران به منظور تولید نفت و گاز با شرکت های خارجی سرمایه گذاری مشترک انجام می دهد و این شرکتها نیز سهمی از تولید را خواهند برد.

به دنبال چند دور مذاکرات، ایران و گروه 1 + 5 شامل امریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان در ماه نوامبر در شهر لوزان سوئیس به تفاهم هسته ای دست یافتند که لغو تحریم ها و هموار کردن راه برای همکاری های بیشتر در زمینه های مختلف اقتصادی، به ویژه در بخش انرژی بین ایران و کشورهای دیگر بخشی از آن است.

به گفته مقامات صنعت نفت ایرن، پس از تفاهم لوزان، شرکت های بین المللی اشتیاق زیادی برای مشارکت در پروژه های نفتی ایران نشان داده اند.

 

ع م / م ح

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku