News   /   آفريقا   /   تلگرام

رئیس‌جمهور سودان در اجلاس اتحادیۀ عرب در اردن شرکت خواهد کرد

تصویری از عمر البشیر، رئیس جمهور سودان، در یک کنفرانس خبری در کاخ ریاست جمهوری در خارطوم (12 اسفند 1395، عکس از خبرگزاری فرانسه)

وزیر امور خارجۀ سودان در حالی از حضور رئیس‌جمهور این کشور در نشست هفتۀ جاری اتحادیۀ عرب در اَمان، پایتخت اردن، خبر داده است که وی به اتهام دخالت در جرائم جنگی تحت تعقیب است.

به گزارش خبرگزاری رسمی سونا SUNA، ابراهیم غندور، وزیر خارجه سودان، گفته است: «رئیس‌جمهور عمر البشیر باوجود مشغلۀ کاری در اجلاس عرب شرکت خواهد کرد.»

این در حالی است که دیده بان حقوق بشر از اردن خواسته است «عمرالبشیر»، رئیس‌جمهور سودان، را به خاطر ارتکاب جنایت جنگی در دارفور، به اردن راه ندهد و یا او را دستگیر کند.

عمر البشیر به اتهام  جنایت علیه بشریت شامل قتل، شکنجه و نسل‌کشی در جریان مناقشه دارفور در سال 2003، از سوی دیوان کیفری بین‌المللی (لاهه) تحت تعقیب قرار دارد.

دیوان بین‌المللی کیفری تاکنون دو بار در سال‌های 2009 و 2010  برای دستگیری رئیس‌جمهور سودان قرار بازداشت صادر کرده اما وی تاکنون از بازداشت در امان مانده است و همه این اتهامات را رد می‌کند.

تصویری آرشیوی از مردم دارفور که در جریان درگیری‌ها بی‌خانمان شده اند. (عکس از خبرگزاری فرانسه)
تصویری آرشیوی از مردم دارفور که در جریان درگیری‌ها بی‌خانمان شده اند. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

وزیر خارجۀ سودان گفت بشیر، با توجه به این‌که ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، بر حضور وی تأکید دارد، در اجلاس سالانۀ اتحادیۀ عرب در امان شرکت خواهد کرد.

غندور درعین‌حال افزود: «رئیس‌جمهور بشیر هرگز از دیوان بین‌المللی کیفری (لاهه) فرار نکرده است، و وی همچنان به مسئولیت‌های خود عمل خواهد کرد.»

این در حالی است که دیده‌بان حقوق بشر روز یکشنبه در بیانیه‌ای ضمن درخواست از مسئولان اردن برای ممانعت از ورود عمر البشیر به این کشور و یا بازداشت وی، تأکید کرد: «البشیر از سال 2009 از حضور در دادگاه کیفری بین‌المللی به‌منظور پاسخگویی، فرار کرده است.»

بیست و هشتمین نشست سران اتحادیه عرب قرار است چهارشنبه در اردن برگزار شود.

الیس کیبلر، معاون بخش عدالت بین‌الملل در دیده‌بان حقوق بشر، تأکید کرده است : «اگر امان به البشیر اجازه دهد وارد این کشور شود و او را بازداشت نکند، به تعهدات خود به‌عنوان یکی از اعضای دادگاه کیفری بین‌المللی پایبند نبوده است.»

بر اساس این بیانیه، دربارۀ سفر البشیر به اردن به مسئولان اردنی پیام‌هایی ارسال شده اما آنها هنوز پاسخی نداده‌اند.

اردن اولین کشوری نیست که البشیر به آن سفر می‌کند. رئیس‌جمهور سودان معمولاً از کشورهایی دیدار می‌کند که اساسنامه دیوان بین‌المللی کیفری را امضا نکرده باشند.

وی از زمان طرح اتهامات، به بیشتر کشورهایی که عضو دیوان بین‌المللی کیفری نیستند، سفر کرده است. بیشتر کشورهای عضو دادگاه کیفری بین‌المللی تاکنون به رئیس‌جمهور سودان اجازه ورود به خاکشان را نداده‌اند.

به گزارش سازمان ملل، مناقشه دارفور بیش از 300 هزار کشته و 2.5 میلیون بی‌خانمان بر جای گذاشته است.

دارفور از سال 2003 میلادی، پس‌ازآن که یک اقلیت قومی شورشی علیه دولت تحت سلطه دولت مرکزی، سلاح به دست گرفت، آغاز شد. شبه‌نظامیان دولت بشیر را به تلاش برای انزوای اقتصادی و سیاسی دارفور متهم کرده‌اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌ وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku