News   /   آمريکا   /   تلگرام

ترامپ به مرکل: دست کم در شنود مکالمات تلفنی از سوی دولت اوباما با هم مشترک هستیم

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا (سمت راست) و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در کنفرانس خبری مشترک در واشنگتن (27 اسفند 1395)

رئیس‌جمهور امریکا بعد از دیدار اخیر خود با صدر اعظم آلمان، شنود مکالمات تلفنی را تنها نکتۀ مشترک میان دو طرف دانسته است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز جمعه (27 اسفند 1395) در واشنگتن دیدار و دربارۀ مسائل مختلف ازجمله ائتلاف ناتو، بحران در اوکراین و سیاست‌های مهاجرتی و پناه‌جویی در کشورهای اروپایی، گفت‌وگو کردند.

طرفین در این دیدار دیدگاه‌های متفاوتی دربارۀ آیندۀ ناتو، اتحادیۀ اروپا، تجارت جهانی، روسیه و مهاجرت داشتند به‌طوری‌که این اختلاف نظرات در کنفرانس مطبوعاتی مشترک آن‌ها منعکس شد و لحظاتی غیرعادی را رقم زد.

رئیس جمهور امریکا در این نشست مطبوعاتی دربارۀ ادعای مطرح شده مبنی بر تلاش دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین امریکا، در شنود تماس‌های تلفنی وی، به خانم مرکل اشاره کرد و گفت: «دست‌کم در یک نقطه اشتراک داریم.»

ترامپ همچنین در حالی بر لزوم دریافت «سهم منصفانۀ» همۀ اعضای ناتو برای تأمین مخارج دفاعی این ائتلاف نظامی غربی تأکید کرد که آلمان ازجمله اعضایی است که رقم مقرر دو درصدِ تولید ناخالص ملی را که باید صرف مسائل دفاعی شود، نمی‌پردازد.

US President Donald Trump and German Chancellor Angela Merkel hold a joint press conference in the East Room of the White House in Washington, DC, on March 17, 2017. (Photo by AFP)

در عین حال، ترامپ در سخنان خود مذاکرات دو طرف را سازنده دانست و گفت: « بر حمایت خود از ناتو و درعین‌حال ضرورت پرداخت سهم منصفانه‌تری از هزینه‌های ناتو از سوی دیگر کشورها تأکید کردم ... از صدراعظم آلمان در حمایت از ناتو و اقداماتش در افغانستان تشکر می‌کنم.»

مرکل نیز بعد از وی به سخنرانی پرداخت و از اولین دیدار رودررو با ترامپ قدردانی کرد و گفت: «همواره گفته‌ام، باهم صحبت کردن بهتر از درباره هم صحبت کردن است ... دربارۀ وضعیت جهانی و منافع مشترکی که داریم صحبت کردیم ... ما آلمانی‌ها به ایالات‌متحده امریکا بسیار مدیونیم.»

گفتنی است، ادوارد اسنودن، پیمانکار پیشین سازمان امنیت ملی امریکا (ان.اس.اِی) در سال 2013 میلادی از جاسوسی و شنود مکالمات تلفنی مرکل توسط دولت وقت امریکا (دولت باراک اوباما) پرده برداشت. این مسئله از آن زمان تاکنون بر روابط برلین و واشنگتن سایه انداخته است.

ترامپ، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا، نیز می‌گوید پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 در امریکا، اوباما دستور شنود از وی را داده بود. این در حالی است که مقام‌های اطلاعاتی آمریکا و کمیته‌های اطلاعاتی کنگره این ادعا را رد کرده‌اند.

 استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی ‌وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku