News   /   گزارش   /   تلگرام

هفتۀ ملی پژوهش و فناوری در ایران

هم‌زمان با هفتۀ ملی پژوهش و فناوری در ایران هفدهمین دورۀ نمایشگاه سالانۀ دستاوردهای پژوهش و فناوری برای ارائۀ تازه‎ترین دستاوردهای دانشمندان و محققان ایرانی در این زمینه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا شده است.

در این دورۀ نمایشگاه، تهران میزبان تعدادی از شرکت‎کنندگان خارجی از اروپا و آمریکای شمالی نیز هست.

امیر مهدی کاظمی، خبرنگار پرس تی‌وی، از محل برگزاری این نمایشگاه گزارشی تهیه کرده است:

نمایشگاه ملی دستاوردهای پژوهش و فناوری ایران یک رویداد سالانۀ چهار روزه در محل نمایشگاه بین‎المللی تهران است که دانشگاه‎ها، مراکز تحقیقاتی، پارک‎های علم و فناوری و شرکت‎های دانش‌‎بنیان را هم‌زمان با هفتۀ ملی پژوهش و فناوری در زیر یک سقف گرد هم می‌آورد.

این رویداد فرصتی در اختیار فناوران و پژوهشگران برتر کشور قرار می‌دهد تا دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته و قابلیت‎های خود را با سایر رقبا مقایسه کنند.

مجید دوشمیل، پژوهشگر سازمان سما، در گفت‌‎وگو با خبرنگار پرس تی‌وی دربارۀ دستاورد خود در حوزۀ خودروسازی توضیح داد: «این یک خودروی اصلاح‌شدۀ 6 چرخ است که دارای سه محور است. این خودرو قابلیت فعالیت در ناهموارترین زمین‌ها را دارد. این خودرو همچنین دارای سه سیستم انتقال قدرت است که می‎توانند جداگانه کار کنند. این وسیلۀ نقلیه همچنین قادر به حمل بار تا وزن پنج تُن است.»

احسان حمیدی، از پژوهشگران گروه فنی و مهندسی سپنتا، نیز در گفتوگو با خبرنگار پرس تی‎وی گفت: «ما فناوری توربین بادی عمودی را در ایران بومی کرده‎‏ایم. چنین توربین‌هایی برای محیط شهری جهت تولید روشنایی شهر، چراغ‌های راهنمایی و سیستم‌های یو‌پی‌اس مناسب هستند و می‎توانند تا 15 کیلووات برق تولید کنند.»

ترویج و حمایت از شرکت‌‏های مبتنی بر علم که ایده‎‏ها را به محصولات تجاری یا به عبارت دیگر سرمایه تبدیل می‎کنند، یکی از اولویت‏های اصلی دولت ایران است. کارشناسان می‏گویند برای تحقق این هدف، می‎بایست پایه‎های پژوهش و آموزش در ایران بیشتر تقویت شود.

ترسیم آیندۀ دانش‌محور ایران شعار نمایشگاه فناوری آموزشی ایران یا ای‎تی‎آی 2016 است؛ اولین و تنها نمایشگاه تجاری بین‎المللی ایران، با تخصص آموزش، پژوهش و فناوری در حاشیۀ این رویداد ملی برگزار می‎شود.

بزرگ‌ترین کشور خارجی شرکت‌کننده در اینجا آلمان است. با سازمان‏‎هایی که تحت رهبری دیداکتای بین‌المللی، بزرگ‎ترین توسعه دهندۀ فناوری آموزشی در جهان است، فعالیت می‎کنند.

واسیلیوس امانوئل فتناکیس، رئیس انجمن دیداکتا، در گفت‎وگو با پرس تی‌وی گفت: «ما برنامه‎ایی در مورد نحوۀ اصلاح یک نظام آموزشی داریم. این‌که چطور می‌توان آن را به‎روز کرد و این‌که چطور می‌توان یک نظام را به سمتی سوق داد که قادر به برطرف کردن نیازهای کودکان قرن بیست‌ویکم باشد.»

یک نهاد آلمانی دیگر به نام «حرکت از من» در ایران خدمات آموزشی ارائه می‎دهد.

اولریش ماینِکا، از مسئولین نهاد آموزشی «حرکت از من» به خبرنگار پرس تی‌وی گفت: «وظیفۀ ما حمایت از صنعت آموزش آلمان است تا با گرفتن شرکای بین‏‎المللی به عنوان راهنما و دروازه‎ای برای شرکای بین‎المللی در صنعت آموزش آلمان عمل کنیم.»

ایران با حرکت تدریجی به سمت یک اقتصاد دانش‎محور، مصمم به کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفتی است. دولت امیدوار است که با جلو بردن یک دستور کار دانش‎ و پژوهش‌محور از یک سو و از سوی دیگر با اصلاحات جدید در بخش آموزش، این اتفاق رخ دهد.

 

 استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku