News   /   گزارش

گزارش: واکنش‌های جهانی به مرگ فیدل کاسترو

واکنش‌های جهانی به درگذشت فیدل کاسترو، رئیس‌جمهور سابق کوبا، همچنان ادامه دارد.

واکنش‌های جهانی به درگذشت فیدل کاسترو، رئیس‌جمهور سابق کوبا، همچنان ادامه دارد.

این شخصیت انقلابی پنج دهه تحریم و بن‌بست با امریکا را تحمل کرد و الهام‌بخش جنبش‌های آزادی‌خواهانه‌ای در دیگر نقاط دنیا بود. در طول مبارزات سیاسی کاسترو، نفوذ سیاسی وی به خارج از سواحل این کشور امریکای لاتین نیز گسترش یافت.

امینه تیلور، خبرنگار پرس‌تی‌وی از لندن، دربارۀ این موضوع گزارش می‌دهد.

نماد، اسطوره، افسانه، مطرود و انقلابی؛ عبارات منتسب به فیدل کاسترو، پدر انقلاب کوبا که مرگش مجادلات شدیدی را دربارۀ نقش وی در سیاست جهانی و منطقه‌ای ایجاد کرده است.

کاسترو، بعد از به قدرت رسیدن، پس از (سقوط) دولت موردحمایت امریکا در سال 1959 میلادی، به شکل‌گیری روایت امریکای لاتین، امریکای مرکزی و امریکای جنوبی کمک کرد.

خاویر فرهه، مفسر سیاسی به خبرنگار پرس‌‍تی‌وی می‌گوید: «نام فیدل با جنگ علیه باتیستا عجین شده و الهام‌بخش مردمی در آمریکای لاتین بوده که به دنبال تغییرات رادیکال بودند. بسیاری از گروه‌های چریکی که به‌ویژه در امریکای جنوبی شکل گرفتند، همگی از میان رفتند اما این بذر ریشه یافته است.»

عزاداری رسمی در کوبا، برای گرامی‌داشت زندگی و مرگ رئیس‌جمهور سابق آن، آغاز شده است. اما تأثیرگذاری فیدل کاسترو در خارج از سواحل این جزیرۀ کوچک نیز کاملاً احساس می‌شود. بسیاری در جامعه بین‌المللی یاد و خاطر مردی را که یک نماد سیاسی می‌دانند، گرامی می‌دارند.

نفوذ کاسترو به جهان اسپانیایی‌زبان‌ها محدود نمی‌شود و بسیاری از جنبش‌های نوپای استقلال در آفریقا از رویکرد کاسترو الهام گرفته‌اند.

خاویر فرهه، مفسر سیاسی می‌گوید: «ما نباید فراموش کنیم که نظامیانی که کوبا در جریان جنگ در آنگولا، به آنگولا فرستاد، نظامیان افریقای جنوبی را از این کشور بیرون کرد و یک رشته وقایع را رقم زد که به پایان آپارتاید و انتخاب نلسون ماندلا، اولین رئیس‌جمهور سیاه‌پوست، منجر شد. نلسون ماندلا از دوستان نزدیک و به‌شدت وفادار فیدل کاسترو بود و همواره می‌گفت بدون دخالت فیدل در آفریقا و حضور و کمک کوبا، این امر بسیار دشوار و خلاصی از آپارتاید طولانی‌تر می‌شد.»

مخالفان سرسخت کاسترو که وی را به نقض حقوق بشر متهم کرده‌اند، امیدوارند مرگ وی مسیری جدید در کوبا به ارمغان آورد. حامیان انقلاب با این مسئله مخالف‌اند.

امویل روپر از انجمن جامعۀ پان آفریقا می‌گوید: «این انقلاب درباره یک فرد نیست، هرچقدر هم آن فرد بزرگ باشد؛ در مورد فیدل، این انقلاب فراتر از فرد و شخص خاص است و به مردم و خواست مردم مربوط می‌شود.»

همچنان که کوبا با واقعیتی جدید، بدون فرمانده خود، دست به گریبان است، مورخان سراسر جهان می‌توانند نگارش فصل‌های سرگذشت فیدل کاسترو را آغاز کنند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku