حضور احزاب مخالف در انتخابات مجلس کویت

نمایی از مجلس کویت (عکس آرشیوی از اسوشیتد پرس)

انتخابات زودهنگام مجلس با حضور احزاب مخالف در کویت آغاز شده است.

مردم کویت شنبه (6 آذر) برای انتخاب 50 نمایندۀ جدید از میان 300 نامزد به پای صندوق‌های رأی رفتند.

این انتخابات قرار بود ژوئن 2017 (خرداد 1396) برگزار شود، اما با انحلال مجلسِ پیشین به دستور امیر کویت در ماه اکتبر (مهر)، این انتخابات زودتر از موعد برگزار شد.

صباح الأحمد الجابر الصباح، امیر 87 سالۀ کویت، پس از استعفای دولت، با اشاره به «چالش‌های امنیتی» موجود که به علت مذاکرات مجلس در خصوص یارانه‌ها ایجاد شده بود، مجلس را منحل کرد.

تحلیلگران معتقدند انحلال مجلس و برگزاری انتخابات زودهنگام باهدف برون‌رفت از بحران مالی و ممانعت از ورود معارضان این کشور به عرصۀ انتخابات صورت گرفته‌ است.

بر اساس قانون اساسی کویت، طی دو ماه بعد از انحلال مجلس، باید انتخابات زودهنگام مجلس برگزار شود.

در صورت عدم برگزاری انتخابات در مدت زمان مذکور، مجلس فعلی دوباره به فعالیت خود ادامه خواهد داد تا اینکه مجلس جدید تشکیل شود.

مجلس کویت پس از تصویب قانون افزایش قیمت بنزین از سوی دولت، شاهد اختلافات شدیدی میان نمایندگان و دولت بود.

با آغاز مبارزات انتخاباتی، مباحثی چون مسائل اقتصادی، اصلاحات سیاسی و حقوق شهروندی بار دیگر در معرض توجه عموم قرار گرفته است. اصلاحات اقتصادی و مبارزه با فساد ازجمله موضوع‌هایی است که در تبلیغات انتخاباتی مطرح شده‌اند.

نکتۀ مهم در این انتخابات این است که مخالفانی که انتخابات سال ۲۰۱۳ را تحریم کرده بودند، اکنون در این انتخابات شرکت می‌کنند. بیش از ۳۰ تن از مخالفان با این استدلال که «برای جبران خسارت‌هایی که مجلسِ منحل‌شدۀ قبلی وارد کرده، باید دوباره وارد عرصه شوند»، در این انتخابات شرکت دارند.

انوار الرشید، تحلیلگر سیاسی، پیش‌بینی کرد «بین 70 تا 90 درصد از نمایندگان (مجلس) قبلی، رأی نخواهند آورد چراکه رأی‌دهندگان از عملکرد آن‌ها ناراضی هستند.»

کویت که 7 درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد و در حال حاضر سه میلیون بشکه نفت در روز تولید می‌کند، کاملاً به درآمدهای نفتی متکی است.

در پی کاهش شدید قیمت نفت و باهدف صرفه‌جویی در هزینه‌ها، دولت این کشور در ماه سپتامبر (شهریور) بخشی از یارانۀ بنزین را قطع کرد.

این اقدام منجر به افزایش هشتاددرصدی قیمت‌ها‌ و بروز اختلافات سیاسی در کویت شد.

بسیاری از کویتی‌ها نگران کاهش و یا قطع یارانۀ بخش‌های آموزش، بهداشت و مسکن هستند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku