News   /   ايران

«قانون تحریم‌های ایران نقض قطعنامۀ 2231 سازمان ملل است»

کاوه افراسیابی، تحلیلگر سیاسی و نویسندۀ کتاب «مذاکرات هسته‌ای ایران»

کاوه افراسیابی، تحلیل‌گر سیاسی و نویسندۀ کتاب «مذاکرات هسته‌ای ایران»، می‌گوید قانون تحریم‌های ایران نقض قطعنامه 2231 سازمان ملل است و کنگرۀ امریکا هرگز طرفدار جدی توافق هسته‌ای ایران که مورد تأئید جامعۀ بین‌المللی است، نبوده است.

این تحلیلگر سیاسی در گفتگو با پرس تی‌وی  گفت تلاش‌هایی از سوی هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات امریکا برای کارشکنی در توافق هسته‌ای و حمایت از شعارهای انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب این کشور، مبنی بر ملغا کردن این توافق وجود دارد.

ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود بارها این توافق را «احمقانه‌ترین توافق در تمام دوران» توصیف کرده و گفته بود در صورت انتخاب آن را پاره خواهد کرد.

افراسیابی ابراز امیدواری کرد دولت آینده امریکا به توافق هسته‌ای با ایران پایبند باشد چراکه چنین تلاش‌هایی از سوی کنگره اساساً موضوع را بغرنج می‌کند و «تعادل شکننده در توافق هسته‌ای» را که امریکا تنها یکی از امضاکنندگان آن است، به‌هم می‌زند.

توافق هسته‌ای 23 تیر سال گذشته بین ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان در اتریش امضا شد.

این کارشناس سیاسی همچنین گفت ارزیابی آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، دربارۀ مضر بودن قانون تحریم‌های ایران موسوم به آی‌اس‌اِی برای توافق هسته‌ای، درست است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، چهارشنبه دربارۀ تمدید ده‌سالۀ تحریم‌های ایران فرمودند: «اگر این تحریم تمدید، اجرایی و عملیاتی شود، قطعاً نقض برجام است و جمهوری اسلامی در برابر آن واکنش نشان خواهد داد.»

مجلس نمایندگان امریکا، 25 آبان با 419 رأی موافق در مقابل یک رأی مخالف، لایحۀ قانون تحریم ایران را برای 10 سال دیگر تمدید کرد. این لایحه برای اجرایی شدن باید به تصویب مجلس سنا و امضای رئیس‌جمهور امریکا برسد.

افراسیابی همچنین تأکید کرد قانون‌گذاران ایالات‌ متحده لازم است این واقعیت را در نظر بگیرند که قانون تحریم‌های ایران نقض قطعنامۀ 2231 سازمان ملل است که خواستار لغو رسمی همه تحریم‌ها علیه ایران شده است.

افراسیابی افزود باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا، باید این قانون را که نقض تعهدات امریکا در قطعنامۀ 2231 سازمان ملل است، وتو کند، اما این اتفاق به دلیل بهانه‌جویی‌های برخی مقامات کاخ سفید رخ نخواهد داد.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا

این کارشناس سیاسی گفت هیچ توجیه قانونی برای دولت اوباما برای اینکه موضعی جدی دراین‌باره نگیرد و این قانون غیرضروری را وتو نکند، وجود ندارد.

به گفتۀ افراسیابی، اگر امریکا می‌خواهد همچنان به شروط توافق هسته‌ای ایران پایبند بماند، باید از قانون تحریم‌های ایران چشم‌پوشی کند.

ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان در 23 تیر سال گذشته به توافق هسته‌ای دست یافتند که نتیجۀ آن برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) شد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku