اختراع نخستین نانو ماهی جهان برای مصارف پزشکی و انتقال دارو

اختراع نخستین نانو ماهی جهان برای مصارف پزشکی

دانشمندان در سان فرانسیسکو به اختراع شگفت‌انگیزی دست یافته‌اند: یک ماهی به اندازۀ یک صدم دانۀ ماسه که می‌تواند داروها را به مناطق خاصی از بدن انتقال دهد و در جراحی‌های غیر تهاجمی و دستکاری سلول‌ها استفاده شود.

این نانو ماهی از قطعاتی از طلا و نیکل ساخته شده که با اتصالات نقره‌ای به یکدیگر متصل شده‌اند. «سر» و «دم» این ماهی از طلا ساخته شده و جنس «بدنۀ» آن نیکل است. طول هر بخش از این ماهی حدود 800 نانومتر است. هر نانومتر یک میلیاردم یک متر است.

برای حرکت بخش‌های نیکلی این نانو ماهی، که حرکتی مشابه شنا کردن ماهی دارد، از یک میدان مغناطیسی استفاده می‌شود. برای تعیین یک جهت خاص برای حرکت این نانو ماهی نیز می‌توان از یک میدان مغناطیسی استفاده کرد.

هدایت این تیم تحقیقاتی را جین شینگ لی از دانشگاه کالیفرنیا در سن دیه‌گو به عهده داشت.

رئیس تیم تحقیقاتی این پروژه می‌گوید: «به عقیدۀ ما این اختراع برای انتقال دارو، در جراحی‌های غیرتهاجمی و دستکاری سلولی مفید خواهد بود.»

یکی از محققان دانشگاه استرالیا در این باره گفت: «این یک طرح جدید و هیجان‌انگیز است. بخش عمده‌ای از تلاش‌های صورت گرفته بر روی حامل‌های دارو برای انتقال این ذرات به محل آسیب شناسی بر سیستم‌های انتقال دارو در بدن تکیه دارد.»

یکی از مسائلی که در زمینۀ استفاده از نانو ماهی‌ها وجود دارد این است که هنوز مشخص نیست آنها پس از استفاده چگونه از بدن فرد خارج می‌شوند اما تیمی از محققان در حال بررسی امکان ساخت نسخه‌ای از نانو ماهی‌ها هستند که به صورت طبیعی در بدن تجزیه شود.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku