رئیس پارلمان لبنان پیگیر پرونده ربوده شدن امام موسی صدر

همزمان با گذشت 38 سال از ناپدید شدنِ امام موسی صدر، مرجع دینی و سیاسیِ شیعیانِ لبنان، رئیس پارلمانِ این کشور اعلام کرد تا زمانی که حقیقتِ این مسئله روشن نشده است، روابط دیپلماتیکِ لبنان و لیبی نباید عادی شود.

به گزارش مریم صالح، خبرنگار پرس‌ تی‎وی در لبنان، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، هنگام سخنرانی در مراسم گرامی‌داشت یاد امام موسی صدر این اظهارات را مطرح کرد.

رئیس پارلمان لبنان گفت: «با وجود کلمات تلخ، توهین‌ها و تلاش‎هایی که برای بهره‎برداری از پروندۀ ناپدید شدنِ وی (امام موسی صدر) صورت می‌گیرد، ما اعلام می‌کنیم که ما و خانوادۀ امام موسی صدر، اصول خود را در این باره تغییر نداده‎ایم. امام و دو همراهش با زشت‎‏ترین عملیات آدم‌ربایی مواجه شدند که معمر قذافی، دیکتاتور لیبی آن را اجرا کرد.»

بری ریاست جنبش اَمل را نیز برعهده دارد، جنبشی که امام موسی صدر سال‌ها پیش برای زدودن آثار محرومیت شیعیان در لبنان تأسیس کرد.

وی دربارۀ اهداف امام موسی صدر گفت این مرجع دینی متوجه گسترش نزاع در جهان عرب شده بود و سعی داشت از طریق عقل، دانش و آگاهی به مقابله با این منازعات بپردازد.  

بری همچنین تأکید کرد سند معتبری دربارۀ کشته شدن امام موسی صدر و همراهانش وجود ندارد.

رئیس پارلمانِ لبنان همچنین دربارۀ موضوع بازداشتِ هانیبال قذافی، فرزندِ دیکتاتورِ سابقِ لیبی، اظهار نظر کرد و گفت این یک امر صرفاً قضایی است.

اوایل هفتۀ جاری خانوادۀ امام موسی صدر علیه هانیبال قذافی که در بازداشتِ نظامِ قضاییِ لبنان قرار دارد، شکایت کردند. فرزند معمر قذافی در لبنان در بازداشت به سر می‌برد و یکی از اتهاماتِ وی مخفی نگه‌داشتن اطلاعاتِ مربوط به پروندۀ ربوده شدنِ امام موسی صدر است.

یکی از مشاوران نبیه بری در گفت‌وگو با پرس تی‌وی گفت دادستانِ کل لبنان در تلاش است بازداشتِ هانیبال قذافی تا حل کامل پروندۀ مربوط به امام موسی صدر، تداوم یابد.

علی حمدان، مشاور بری، همچنین گفت: «ما همواره به دنبال یافتنِ حقیقتِ پشتِ ناپدید شدنِ وی (امام موسی صدر) و دو همراه وی  هستیم. دولت و  نظام قضایی لبنان یک کمیته(برای پیگیری این مسئله) تشکیل داده است.» 

در سال 1357 در حالی که لبنان درگیرِ یک جنگ داخلی خونین بود، امام موسی صدر در حال اجرای مأموریتی با هدف جلب پشتیبانی برای حل مسالمت‌آمیزِ بحران در لبنان، بود. یکی از مقصدهای وی لیبی بود، جایی که وی و همراهانش برای آخرین بار دیده شدند. 

لبنان معمر قذافی را متهم به ربودنِ امام موسی صدر کرد، اما پس از کشته شدنِ این دیکتاتور، اطلاعات دقیقی در مورد سرنوشت امام موسی به خانواده‌اش و یا دولت لبنان نرسید.

38 سال است که لبنانی‌ها همزمان با سالگردِ ربوده شدنِ امام موسی صدر، کنار یکدیگر جمع شده و خواستار روشن شدنِ مسئلۀ ناپدید شدنِ پیشوای خود می‌شوند.

با وجود این‌که تا بدین لحظه خبر موثقی از سرنوشتِ این عالمِ دینی به دست نیامده است، افرادی که به آموزه‌های امام موسی صدر دربارۀ وحدت لبنان و مقاومت در برابر تجاوز، باور دارند، همچنان مشعل اندیشه‌های وی را روشن نگه‌داشته‎اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku