News   /   آمريکا

فعالان ضد هسته ای سوار بر دوچرخه مقابل کاخ سفید تجمع کردند

فعالان امریکایی در حرکتی ضد هسته ای با دوچرخه مقابل کاخ سفید تجمع کردند. (16 مرداد 1395)

هم زمان با سالروز حمله اتمی مرگبار امریکا به هیروشیما، فعالان ضد هسته‌ای در حرکتی اعتراض‌آمیز سوار بر دوچرخه مقابل کاخ سفید در واشنگتن دی سی تجمع کردند.

برخی از بازماندگانِ بمباران هیروشیما نیز در این اعتراض که روز شنبه (16 مرداد) برگزار شد، شرکت داشتند.

استفان مایلز، مدیر ائتلاف گروه‌های ملی  در امریکا موسوم به ائتلاف «بدون جنگ پیروز شو» (Win Without War)، به کشته شدن شمار زیادی از مردم در حمله اتمی امریکا در 71 سال قبل اشاره کرد و گفت: «هرگز نمی‌توانیم اجازه دهیم چنین رویدادی تکرار شود.»

وی افزود: « در سراسر جهان 15 هزار بمب وجود دارد که هر یک بسیار قوی‌تر از بمبی است که 71 سال پیش بر هیروشیما فرود آمد.»

توشیوکی میماکی که از بمباران هیروشیما جان به در برده است، نیز در حالی که به آثار نابودکننده تسلیحات هسته‌ای اشاره داشت، توصیه کرد: «هر گونه سلاح هسته ای را ممنوع کنید وگرنه محشری به پا خواهد شد.»

ششم آگوست 1945 در پایان جنگ جهانی دوم امریکا برای واداشتن ژاپن به تسلیم، شهر هیروشیما را هدف یک بمب اتمی با نام «پسر کوچک» قرار داد و سه روز بعد نیز با انداختن بمبی دیگر با نام «مرد چاق» به شهر بندری ناگازاکی ، فاجعه‌ای را رقم زد که ده ها هزار قربانی به همراه داشت.

بمب اتمی هیروشیما که قدرت آن نزدیک به شانزده کیلوتن تی ان تی بود، انفجاری را موجب شد که حرارت آن دمای منطقه را به چهار هزار درجه رساند.

بر اساس آمار منتشر شده، حدود 140 هزار نفر که عمدتا غیرنظامی بودند در بمباران شهر هیروشیما و حدود 73 هزار نفر در ناگازاکی در حمله اتمی امریکا و آثار ناشی از آن جان باخته اند.

این در حالی است که امریکا، با وجود گذشت ده ها سال و با وجود انتقادهای بین المللی، هنوز بابت این فاجعه مرگبار عذرخواهی نکرده است.

حضور باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، در پارک «یادمان صلح»، تنها بنای مخروبه و به جامانده از بمباران اتمی امریکا در هیروشیما (7 خرداد 1395، عکس از خبرگزاری فرانسه)

باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، 27 ماه می 2016 (هفتم خرداد 1395)، در جریان چهل و دومین اجلاس سران «جی هفت»، به عنوان اولین رئیس جمهوری آمریکا از سال 1945 میلادی، به هیروشیما وارد شد که اعتراض مردمی را همراه داشت.

با این حال، رئیس جمهور امریکا در سفر به هیروشیما نیز از مردم ژاپن به خاطر بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی عذرخواهی نکرد و فقط جهانی عاری ازسلاح های هسته ای را خواستار شد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku