News   /   آسيا

ژاپن: چین خطر درگیری ناخواسته منطقه‌ای ایجاد کرده است

کشتی های‌جنگی چین در نزدیک جزایر پاراسل در دریای جنوبی چین، (عکس از خبرگزاری فرانسه)

دولت ژاپن اعلام کرد چین با اتخاذ موضع تهاجمی در مناقشات دریایی خطر درگیری ناخواسته با رقبای آسیایی خود را به وجود آورده است.

توکیو، روز سه شنبه در گزارشی درباره ادعاهای ارضی و تحرکات نظامی چین در آب‌های منطقه‌ای  افزود: این ابرقدرت منطقه «همچنان به شیوه‌ای گستاخانه» عمل می‌کند و اقداماتی خطرناک انجام می‌دهد که ممکن است «عواقبی ناخواسته» در پی داشته باشد.

گفتنی است نیروی دریایی چین روز سه‌شنبه رزمایشی گسترده را با بهره‌گیری از مهمات جنگی در دریای شرقی چین آغاز کرده است. 

چین همچنین در مناطق راهبردی در دریای جنوبی چین اقدام به ساخت جزایر مصنوعی کرده که به دلیل بالا بردن قدرت عملیاتی نظامی این کشور با انتقاد دیگر کشورهای منطقه و حتی امریکا مواجه شده است.

ژاپن با چین بر سر مجموعه جزایری خالی از سکنه به نام سنکاکو که چینی‌ها به آن دیائویو می‌گویند اختلافات ارضی دارد.

توکیو از تشدید تحرکات پکن در دریای شرقی چین ابراز نگرانی جدی کرده و افزوده است: «به تازگی، چین فعالیت‌ها در نزدیک جزایر سنکاکو را تشدید کرده که از آن جمله می‌توان به پرواز هواپیماهای نظامی آن در مناطق جنوبی این جزیره اشاره کرد.»

بخشی از مجموعه جزایر سنکاکو مورد مناقشه چین و ژاپن که چینی‌ها به آن دیائویو می‌گویند.

بنا بر این گزارش، جنگنده‌های نیروی هوایی ژاپن تا مارس 2016 (ابتدای سال شمسی جاری) 571 بار برای ردگیری و تعقیب هواپیماهای چین در نزدیک حریم هوایی ژاپن به پرواز درآمده‌اند که 107 بار نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

شین‌هوا، خبرگزاری رسمی چین نیز این گزارش ژاپن را حاوی «اظهاراتی غیر مسئولانه» درباره فعالیت‌های دریایی طبیعی و قانونی چین دانسته و محکوم کرده است.

اخیراً نیز تنش میان دو کشور بر سر اینکه هواپیماهای جنگی ژاپن هواپیماهای چین را هدفگیری کرده و آماده شلیک بوده‌اند، افزایش یافته است.

اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا چندی پیش گفت حضور نظامی چین در دریای جنوبی چین خطر بروز اشتباه و یا «درگیری» را در منطقه افزایش داده است.

گفتنی است واشنگتن به طور منظم کشتی‌های جنگی خود را برای آنچه «دفاع از حق آزادی ناوبری» خوانده به منطقه اعزام می‌کند.

اخیراً در پی دادخواهی فیلیپین درباره جزایر و مناطق مورد مناقشه این کشور با چین در در دریای جنوبی چین، دادگاهی در لاهه اعلام کرد: «هیچ مبنای قانونی برای چین به منظور مطالبه حقوق تاریخی بر منابع در مناطق دریایی» در خطوطی که پکن در سال 1947 ترسیم کرده است، وجود ندارد.

چین با رد رأی این دادگاه اعلام کرد آن را «نمی‌پذیرد و به رسمیت نمی‌شناسد.»

گفتنی است چین ادعای مالکیت بیشتر مناطق و جزایری را در دریای جنوبی چین دارد که به لحاظ منابع انرژی بسیار غنی هستند و از اهمیت راهبردی برخوردارند.

این در حالی که کشورهای برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز چنین ادعاهایی مطرح کرده‌اند.

همچنین سالانه محموله‌های تجاری به ارزش نزدیک به 5 میلیارد دلار از این منطقه عبور می‌کنند.

امریکا نیز که از 5 سال پیش راهبرد منطقه‌ای خود را بر آسیا به ویژه جنوب شرقی آن متمرکز کرده به دنبال کسب منافع بلند مدت در این منطقه است اما رقیبی مانند چین تلاش می‌کند مانع آن شود.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku