News   /   آفريقا

عفو بین الملل: گسترش حذف اجباری مخالفان در مصر

عفو بین الملل از سرکوب و حذف اجباری مخالفان در مصر خبر داده است.

بر اساس گزارش عفو بین الملل دولت مصر برای سرکوب و حذف مخالفان از روش های غیر انسانی استفاده کرده است. 

عفو بین الملل در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد نیروهای امنیتی مصر در ادامه روند رو به رشد حذف اجباری مخالفان، «دستکم صدها نفر» حتی نوجوانان 14 ساله را ربوده و شکنجه کرده‌اند.

در این گزارش که بر مبنای مصاحبه با 70 نفر از بازداشت شدگان پیشین، خانواده‌های آنان، وکلا و ... تهیه شده، تأکیده شده است که از زمان انتصاب مجدی عبدالغفار وزیر کشور مصر در اوایل سال 2015، حذف اجباری و شکنجه مخالفان افزایش یافته و به طور متوسط روزانه 3 تا 4 نفر ناپدید شده‌اند.

فیلیپ لوتر مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین الملل در بیانیه‌ای که همراه با این گزارش منتشر شد، گفت: «حذف اجباری به ابزار کلیدی سیاست دولتی در مصر تبدیل شده است. هر کسی که انتقاد کند، در خطر است؛ از (قانون) مبارزه با تروریسم به عنوان بهانه‌ای برای ربودن، بازجویی و شکنجه افرادی استفاده می‌شود که مقامات را به چالش بکشند.»

عفو بین الملل عنوان کرد ماهیت حذف اجباری به گونه‌ای است که اعلام تعداد دقیق ناپدیدشدگان کار بسیار دشواری است؛ اما گزارش سازمان‌های غیردولتی و گروه‌های حامی حقوق بشر در مصر حاکی است از آغاز سال 2015 «دستکم صدها پرونده (مورد)» حذف اجباری مخالفان صورت گرفته است.

اعتراض فعالان عفو بین الملل به کشته شدن دانش آموز ایتالیایی در مصر و سکوت قاهره درباره علت آن؛ 23 تیر 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

این پرونده‌ها به مواردی اشاره دارد که ماموران دولتی فردی را بازداشت کرده و دستکم به مدت 48 ساعت بدون ارجاع به مراجع قانونی در بازداشت نگه داشته‌اند و هنگامی که خانواده‌های آنان از مراجع امنیتی درباره سرنوشت عزیزان‌شان سوال کرده، از اعلام حضور آنان در بازداشت اجتناب شده است.

در همین حال وزارت امور خارجه مصر گزارش‌های عفو بین الملل درباره این کشور را مغرضانه، همراه با گرایش‌های سیاسی و با هدف مخدوش کردن چهره قاهره عنوان کرده است.

یکی از مقامات وزارت کشور مصر که نمی‌خواست نامش فاش شود، مدعی شد چیزی تحت عنوان «حذف اجباری» در مصر وجود ندارد.

این گزارش همچنین از 17 پرونده سخن به میان می‌آورد که بازداشت شدگان بدون ارجاع به مراجع قضایی یا اطلاع به خانواده‌هایشان، از چند روز تا 7 ماه در بازداشت نیروهای امنیتی مصر بوده‌اند.

عفو بین الملل خاطر نشان کرد بسیاری از این افراد در بازداشتگاه سازمان امنیت داخلی مصر نگهداری می‌شوند.

بازداشت شدگان در این زندان مورد انواع شکنجه از جمله شوک الکتریکی، سوء استفاده جنسی و خشونت قرار می‌گیرند تا اعتراف کنند.

عفو بین الملل همچنین شباهت‌هایی میان جراحات روی جسد جولیو رگنی دانش آموز ایتالیایی که در تاریخ 25 ژانویه در قاهره ناپدید شد و جسدش 9 روز بعد پیدا شد و قربانیان شکنجه‌های نیروهای امنیتی مصر پیدا کرده‌اند. روی جسد رگنی نیز نشانه‌هایی از شکنجه شدید دیده می‌شد.

مقامات اطلاعاتی و پلیس مصر به خبرگزاری رویترز گفتند روزی که رگنی ناپدید شد، نیروهای پلیس وی را بازداشت و روانه زندان وزارت امنیت داخلی کرده بودند.

اگرچه پلیس و وزارت کشور مصر هر گونه دخالت در این موضوع را رد کرده است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku