News   /   اروپا

هزاران وکیل بریتانیایی بر لزوم تصویب برگزیت در پارلمان این کشور تاکید کردند

صدها وکیل حقوقی بریتانیا می گویند برگزیت باید به تصویب پارلمان برسد. (تصویر آرشیوی)

بیش از هزار وکیل دادگستری بریتانیا در نامه‌ای به نخست وزیر این کشور نتیجه همه‌پرسی اخیر برای خروج از اتحادیه اروپا را از نظر قانونی غیرالزام‌آور دانسته‌ و برلزوم رای پارلمان برای تحقق آن تاکید کرده‌اند.

ماه گذشته، 52 درصد از رای دهندگان بریتانیا، بعد از 43 سال عضویت این کشور در این اتحادیه، به خروج آن رای مثبت دادند.

وکلای بریتانیایی در نامه خود به دیوید کامرون تصریح کردند نمایندگان پارلمان باید اجازه یابند پیش از آن که لندن به ماده 50 پیمان لیسبون متوسل و به جدول زمانی دوساله برای خروج از اتحادیه اروپا وارد شود، آزادانه رای خود را در این زمینه اعلام کنند.

فیلیپ کولوین، یکی از تهیه کنندگان اصلی این نامه نوشت: «مدارکی وجود دارد دال بر این که نتیجه این همه پرسی با سوء تفسیر حقایق و وعده و وعیدهایی که نمی‌بایست مطرح شوند، تحت تاثیر قرار گرفته است.»

وی افزود: «از آن جایی که نتیجه نهایی کمی به نفع برگزیت رقم خورده است، نمی‌توان نادیده گرفت که سوء تفسیر و وعده و وعیدها در نتیجه همه پرسی عاملی مسلم و مؤثر بوده‌اند.»

همه‌پرسی بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا احزاب سیاسی اصلی این کشور را با آشفتگی مواجه کرد و دیوید کامرون ، نخست وزیر این کشور، مجبور شد بعد از ناکامی در جلوگیری از این تصمیم، استعفای خود را اعلام کند.

در پیشبرد همه‌پرسی، کامرون و دیگر حامیان ماندن در اتحادیه اروپا  هشدار دادند ترک این اتحادیه به امنیت و اقتصاد این کشور لطمه خواهد زد، اما موافقان خروج از اتحادیه اروپا از جمله بوریس جانسون، شهردار سابق لندن، استدلال کردند بریتانیا فقط در صورت خروج از اتحادیه اروپا می‌تواند کنترل مرزهای خود را بازیابد و اقتصاد خود را تقویت کند.

یکی از حامیان ماندن بریتانیا در اتحادیۀ‌اروپا در تظاهرات لندن، 8 تیر 1395 (تصویر از خبرگزاری فرانسه)

این وکلا در نامه خود که هفته جاری به کامرون تحویل داده خواهد شد، از نخست وزیر خواسته‌اند به منظور بررسی مزایا، هزینه‌ها و ریسک‌های برگزیت یک «کمیسیون سلطنتی» تشکیل دهد.

برخی از نمایندگان پارلمان نیز موافقت خود را با این ایده ابراز کرده‌اند. دیوید لمی، نماینده تاتنهام در پارلمان انگلیس و وزیر سابق فنون و آموزش عالی، گفته است پارلمان بریتانیا نهادی است که تصمیم‌های «مقتدرانه» اتخاذ می‌کند.

وی به روزنامه انگلیسی ایندیپندنت گفت: «در دموکراسی ما پارلمان داراي قدرت عاليه  است، ما با همه‌پرسی یا رای مستقیم مردم دولت تشکیل نمی‌دهیم.»

لمی افزود: «هر کسی که جایگزین دیوید کمرون، نخست وزیر [بریتانیا]، شود باید پیش از هر گونه اقدام برای توسل به بند 50 و آغاز برگزیت، موافقت پارلمان را نیز بدست آورد.»

طبق نظرسنجی جدید «اوپینیوم» دست کم هفت درصد (1.2 میلیون) از رای دهندگان مخالف اتحادیه اروپا می‌گویند در صورتی که فرصتی دیگر بیابند، به «ماندن» بریتانیا در اتحادیه اروپا رای خواهند داد.

در صورتی که این امکان محقق شود، تقریبا اختلاف آراء برگزیت از بین خواهد رفت و بریتانیا در اتحادیه اروپا خواهد ماند.

نتیجه این بررسی که اواخر ماه گذشته میلادی منتشر شد همچنین نشان می دهد سه درصد از موافقان «ماندن» در اتحادیه اروپا از انتخاب خود خرسند نیستند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku