News   /   اروپا

انتقاد مسکو از تمرکز ناتو بر ادعای واهی تهدید بودنِ روسیه

از راست: فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، پترو پروشنکو، رئیس جمهور اوکراین، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس و ماتئو رنتسی، نخست وزیر ایتالیا در جلاس سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در ورشو، پایتخت لهستان (19 تیر 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

مسکو از تمرکز اجلاس سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بر ادعای واهیِ تهدید بودنِ روسیه و توسعه‌طلبیِ کرملین به شدت انتقاد کرده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجۀ روسیه روز یکشنبه (20 تیر) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد تجزیه و تحلیل مقدماتیِ نتایج نشست سران ناتو نشان می‎دهد که اعضای پیمان آتلانتیک شمالی درک خلاف واقعی از شرایط نظامی و سیاسی جهان دارند. 

در این بیانیه آمده است: «ناتو برخلاف منافع عینی برای حفظ صلح و ثبات در اروپا، تلاش خود را بر پیشگیری از یک  تهدید خیالی از سوی شرق متمرکز کرده است.»

به گفتۀ زاخارووا، مسکو در نشست شورای ناتو-روسیه که در تاریخ 23 تیر ماه سال جاری در بروکسل، پایتخت بلژیک، برگزار می‌شود، خواستار توضیح دربارۀ طرح‌های ناتو خواهد شد.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجۀ روسیه

ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، روز شنبه (19 تیر) در اجلاس سران این سازمان در ورشو، پایتخت لهستان، گفته بود اعضای ناتو در قبال مسألۀ روسیه با یکدیگر متحد هستند و در کنار یکدیگر خواهند ایستاد.

این در حالی است که مقامات روسیه طی ماه‌‎های گذشته بارها اعلام کردند که تقویت حضور نظامی ناتو در مناطق نزدیکِ مرزهای روسیه، «تهدیدی برای صلح منطقه‌ای و بین المللی» است.

پیشتر ناتو برای گسترش حضور نظامی خود در مناطق شرق اروپا، سند عضویت مونته نگرو در این سازمان نظامی را امضا و از پیوستن گرجستان، مقدونیه و بوسنی هرزگوین به ناتو استقبال کرد.

نیروهای ناتو خرداد ماه سال جاری رزمایش گسترده‌ای در کشور گرجستان برگزار کردند. جان کری، وزیر خارجه امریکا، و گئورگی کوریکاشویلی، نخست وزیر گرجستان، در تاریخ 16 تیر در مراسمی در تفلیس یادداشت تفاهمی در زمینۀ تقویت مناسبات امنیتی و نظامی به امضا رساندند.

تنش میان مسکو و قدرت‌های غربی از بیش از دو سال پیش و پس از اعلام استقلال جمهوری کریمه از اوکراین و پیوستن آن به فدراسیون روسیه و بحران و ناآرامی در شرق اوکراین، شدت یافت.

جمهوری کریمه در مارس ۲۰۱۴ (اسفند 1392) برای پیوستن دوباره به روسیه همه پرسی برگزار کرد و با کسب اکثریت قاطع آرای ساکنان منطقه، جدایی از اوکراین و پیوستن به روسیه را اعلام کرد.

کی‌یف و متحدان اروپایی آن نتایج همه پرسی را به رسمیت نشناختند و مسکو را به تنش‌زایی و افزایش بحران در شرق اوکراین متهم ‌کردند. این موضوع به اعمال تحریم و نمایش قدرت علیه روسیه منجر شده است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku