طرح مسجد سیار در اندونزی با هدف تسهیل ادای فرایض

تصویری که در تاریخ 8 تیر 1395 گرفته شده است نمازگزاران اندونزیایی را در مسجد سیار مقابل ورزشگاهی در جاکارتا نشان می‌دهد. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

همزمان با بلند شدن صدای اذان در سراسر پایتخت اندونزی، سوتیکنو دچار مخمصه می‌شود از آنجا که وی به عنوان مسلمانی مقید مجبور است با عبور از ترافیک وحشتناک جاکارتا به دنبال همسرش برود و در عین حال نمی‌خواهد که فرصت نماز را از دست بدهد. با این حال، برای شرایط وی و امثال او که می‌خواهند ضمن پیشبرد زندگی پرمشغله قرن 21 در پایتخت شلوغ پرجمعیت ترین کشور اسلامی فرایض دینی خود را نیز به جا بیاورند، به تازگی راه حلی پیدا شده است.

 مسجد سیار کار خود را در ایام ماه مبارک رمضان با هدف فراهم آوردن امکان اقامه نماز در مناطق پرازدحام و دچار ترافیک سنگین آغاز کرد. این ون در اطراف اماکن شلوغ مانند محل‌های برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای ورزشی به چشم می‌خورد.

سوتیکنو که یک کارمند دفتری میانسال است و همانند بسیاری از اندونزیایی‌ها با یک نام شناخته می‌شود خودروی ونی را می‌بیند که حد فاصل یک استادیوم ورزشی و مراکز خرید پارک کرده است، که گویی موهبتی الهی است.

وی به خبرگزاری فرانسه گفت: «می‌خواستم به مسجدی بروم که از اینجا خیلی فاصله داشت که در همین حال این امکان حاصل شد. ماشینم را پارک کردم. نمازم را اینجا اقامه کردم. اکنون سریعتر می‌توانم به دنبال همسرم بروم.»

این ون سبز و سفید رنگ به طور خاص به عنوان عبادتگاهی سیار طراحی شده است، که امکان وضو، تحویل پوشش مناسب به بانوان و اقامه نماز و خطابه ائمه جماعت را فراهم می‌آورد.

طرح این مسجد سیار توسط سازمان امور مساجد اندونزی برقرار شده است تا افراد به خاطر گیر افتادن در راهبندان‌های سنگین  و فقدان دسترسی به نمازخانه از اقامه نماز صرفنظر نکنند.

این طرح پیشتر در 50 نقطه مختلف شهر باندونگ پایتخت استان جاوه غربی اندونزی به اجرا درآمده که در سال اول فعالیت خود تجربه موفقی بوده است. مسئولان امیدوارند که با توجه به بزرگتر بودن ون‌ها در جاکارتا نتایج بهتری نیز حاصل شود.

اندونزی در حال حاضر دارای 800 هزار باب مسجد است که عمدتا در جاکارتا و سایر شهرهای بزرگ قرار دارند. با این حال، با گسترش طبقه متوسط در پی بهبود رشد اقتصادی هر روزه بر شمار خودرو در خیابان‌ها افزوده شده و این مسئله معضل ترافیک را تشدید می‌کند. از این رو، وجود چنین طرح‌هایی مانند مسجد سیار با شرایط موجود می‌تواند بسیار راه‌گشا باشد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku