بازداشت دو مظنون تروریستی در فرودگاه آتاتورکِ استانبول

حضور نیروهای امنیتی ترکیه سه روز پس از وقوع انفجارهای مرگبار در فرودگاه آتاتورک در شهر استانبولِ ترکیه (11 تیر 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

خبرگزاری دوغانِ ترکیه اعلام کرد با گذشت کمتر از یک هفته از حملۀ سه عامل بمب‌گذار به فرودگاه آتاتورکِ شهر استانبول، دو مظنون تروریستی دیگر در این فرودگاه دستگیر شده‌اند.

براساس گزارش روز دوشنبۀ این خبرگزاری، این دو مظنون که اواخر روز یکشنبه بازداشت شدند، از اتباع کشور قرقیزستان هستند. یکی از مظنونین 25 ساله و دیگری 35 ساله است.

پلیس ترکیه در چمدان این افراد دوربینِ دید در شب، لباس نظامی و دو گذرنامه با نام‌های متفاوت یافت.

پلیس ضد تروریسمِ ترکیه در استانبول از این دو مظنون بازجویی کرده‌ است، اما هنوز روشن نیست که این افراد در هنگام دستگیری در حال ترک ترکیه بودند یا تازه به این کشور وارد شده بودند.

این افراد در حالی بازداشت شدند که روز یکشنبه 13 مظنون، از جمله سه خارجی، به دست داشتن در بمب‌گذاری‎های فرودگاه آتاتورک متهم شدند.

در بمب‌گذاری‌ها و تیراندازیِ شامگاهِ روز سه‌شنبه (8 تیر) در فرودگاه آتاتورکِ شهر استانبول، 45 نفر از جمله 19 خارجی، کشته شدند. از میان بیش از 200 فردی نیز که در جریان این حملات زخمی شدند، 49 تن هنوز در بیمارستان به سر می‌برند و 17 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

به گفتۀ یک مقام دولتیِ ترکیه، سه مظنون اصلیِ عامل این حمله از اتباع کشورهای روسیه، ازبکستان و قرقیزستان بودند. مقامات ترکیه بر این باورند که گروه تروریستی داعش عامل این حملۀ مرگبار بوده است.

تصویری که دوربین‌های مداربستۀ فرودگاه آتاتورک در استانبول پیش از بمب‌گذاری ثبت کرده‌اند. گمان می‌‎رود که این افراد سه عامل بمب‌گذار در فرودگاه باشند. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

پلیس ترکیه تا کنون 29 نفر را که بسیاری از آن‌ها از اتباع خارجی هستند، در ارتباط با انفجارهای فرودگاه آتاتورک دستگیر کرده است.

خبرگزاری آناتولی در گزارشی دو تن از عوامل بمب‌گذاری را با عناوین رحیم بولگاروف و ودیم عثمانف معرفی، اما به ملیت آن‎ها اشاره‌ای نکرد.

رسانه‌های ترکیه سازمان‌دهندۀ اصلی این حمله را، که مرگبارترین بمب‌گذاری طی سال گذشته در ترکیه به حساب می‌آید، یک مرد چچنی به نام «احمد چاتایف» دانسته‌اند.

چاتایف از تروریست‌های شناخته شده‌ای است که در فهرست سیاه سازمان ملل قرار دارد و متهم به آموزشِ عناصرِ روسی زبانِ گروه تروریستی داعش است.

به گفتۀ یک قاضی بلغاری، وی پنج سال پیش با توجه به درخواست استردادِ روسیه در بلغارستان دستگیر شد، اما به این دلیل که در اتریش به عنوان پناهنده شناخته شده بود، آزاد شد. یکسالِ بعد نیز وی در گرجستان زخمی و دستگیر شد، اما بار دیگر آزاد شد.

ترکیه در ماه‌های گذشته چندین بار هدف حملات مشابه قرار گرفته است.

گروه تروریستی داعش یا تعدادی از گروه‌های کُرد معارض دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته‌اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku