«رژیم منامه با سلب تابعیت مخالفان در حال تغییر دادن جمعیت‌شناسی بحرین است»

جلال فیروز، نمایندۀ سابق پارلمانِ بحرین

نمایندۀ سابق پارلمان بحرین می‌گوید رژیم منامه با سلب تابعیت مخالفان و اعطای تابعیتِ بحرین به پاکستانی‎ها و افراد دیگر کشورها، در حال تغییر دادن جمعیت‌شناسیِ بحرین است.

شبکۀ پرس‌ تی‌‎وی دربارۀ محکومیت بازداشت نبیل رجب، فعال برجستۀ حوزۀ حقوق بشر در بحرین از سوی سازمان عفو بین‌الملل با جلال فیروز، نمایندۀ سابق پارلمانِ بحرین مصاحبه‌‌ای کرده است که بخش‌هایی از آن در ذیل آمده است:

پرس‌ تی‌وی: به نظر می‌رسد از آغاز قیام مردم بحرین در سال 2011 تا کنون، نبیل رجب زمان بیشتری را در پشت میله‌های زندان گذرانده است تا خارج از آن. در این باره به ما بیشتر بگویید.

فیروز: به نظر می‌رسد مقامات بحرین تصور می‌‎کردند که هر آن‌چه نبیل رجب، حتی با استفاده از نرم‌افزارِ اسکایپ در افتتاحیۀ شورای حقوق بشر در ژنو (پایتخت سوئیس) بگوید، مقامات (بحرین) را بی‌اعتبار خواهد کرد. آن‌ها از این‌که افشاگری نبیل رجب در مورد جنایاتی که در بحرین رخ می‌دهد، چه بر سرشان خواهد آورد، بسیار وحشت‌زده بودند.

اما، آن‌چه رخ داد دقیقاً برخلاف آن‌ چیزی بود که دولت بحرین می‌خواست، چرا که پس از انتشار خبر دستگیر شدن نبیل رجب، کمیساریای عالی حقوق بشرِ سازمان ملل در مراسم افتتاحیۀ شورای حقوق بشر بسیار تند علیه مقامات بحرینی صحبت کرد. او به شدت تخلفات مقامات بحرین را محکوم کرد. و همچنین، پس از او، تمام کشورهایی که صحبت کردند، به خصوص نمایندگان سوئد، هلند و سوئیس، بحرین را به دلیل اجرا نکردن توصیه‌های شورای حقوق بشر محکوم کردند.  

طی دو روز گذشته، بحرین مانع همۀ هیأت‌های حقوق بشری‌ای شد که قرار بود از بحرین به ژنو بروند... به نظر می‎رسد دولت بحرین می‌خواهد دنیا و به خصوص شورای حقوق بشر را به چالش بکشد و به هر آن‌چه جهان دربارۀ جنایات آن می‌گوید، بی‌توجه است.  

پرس‌ تی‌وی: آقای فیروز، اکنون که به شورای حقوق بشر اشاره کردید، یکی از مواردی که در این شورا بر سر موضوع بحرین مطرح شد، انتقاد زید رعد الحسین (کمیسر عالی حقوق بشرِ سازمان ملل) از سلب تابعیت شهروندان بحرینی بود. چرا از این موضوع علیه مخالفان استفاده می‌شود؟

فیروز: نقشۀ رژیم این است که خود را از دست تمامی فعالان در بحرین، چه فعال سیاسی باشند، چه فعال حقوق بشر، با محکوم کردن آن‌ها به حبس ابد یا سلب تابعیت‌شان، خلاص کند. روز گذشته دو خبرنگار تنها به دلیل درخواست آزادی بیشتر در بحرین و فرستادن چند پیام در شبکۀ اجتماعی توییتر، سلب تابعیت و به 10 سال زندان محکوم شدند.

بنابراین، رژیم می‌خواهد از دست بحرینی‌هایی که به همۀ اصول حقوقی وفادار هستند، خلاص شود. در مقابل رژیم بحرین در حال وارد کردن ده‎ها هزار سوری و پاکستانی است و تنها برای ایجاد تغییر در بافت جمعیتی بحرین به آن‌ها تابعیت بحرین اعطا می‌کند.

نبیل رجب، رئیس انجمن حقوق بشر بحرین در کنار دخترش ملک، در منامه، پایتخت بحرین (22 تیر 1394- عکس از خبرگزاری فرانسه)

انجمن حقوق بشر بحرین روز دوشنبه (24 خرداد) اعلام کرد نیروهای رژیم آل‌خلیفه بار دیگر نبیل رجب، فعال برجستۀ بحرینی را بازداشت کرده‌اند. نبیل بارها در پیام‌های اعتراض‌آمیز به انتقاد از وضعیت حقوق بشر و به خصوص شرایط زندانیان سیاسی در کشور بحرین پرداخته و نسبت به مشارکت نیروهای بحرینی در جنگ عربستان علیه یمن اعتراض کرده است.

رجب به عنوان رئیس انجمن حقوق بشر بحرین، پیش از دستگیر شدن برای بار دوم نیز ممنوع الخروج بود، اما قرار بود هیأتی از سوی این انجمن در سی و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که روز دوشنبه برگزار شد، شرکت کند.

سلب تابعیت از 13 شهروند بحرینی

در ادامۀ احکام سنگین مقامات قضائی رژیم آل خلیفه علیه مخالفان و معترضان دراین کشور، دادگاه تجدید نظرِ بحرین در تازه‌ترین اقدام خود، حکم زندان 13 شهروند و ابطال شناسنامۀ آن‌ها را تأیید کرد.

براساس گزارش روزنامۀ وسط بحرین، سه تن از این شهروندان بحرینی به تحمل 15 سال زندان و ده نفر دیگر به 10 سال زندان محکوم شده‌اند.

دادگاه بحرین مدعی شد این متهمان بین سال‌های 2013 تا 2014 میلادی یک گروهک تروریستی تشکیل داده و مسئول وقوع چند انفجار در شمال کشور بوده‌اند.

بازداشت فعالان حقوق بشر و مخالفان به اتهامات واهی در بحرین با اعتراضات گستردۀ بین‌المللی و داخلی روبرو شده است. مردم بحرین سال‌هاست با برگزاری تظاهرات خواستار آزادی زندانیان سیاسی از جمله شیخ علی سلمان، رهبر جنبش الوفاق هستند.

بحرینی‌ها از بهمن سال 1389 با برگزاری اعتراضات خیابانی، خواستار برکناری رژیم آل خلیفه و برقراری دموکراسی شدند.

ناآرامی‌های بحرین تاکنون ده‌ها کشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است.

گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده‌اند و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شده‌اند.

رژیم آل خلیفه با ادامه سیاست سرکوب اعتراضات، ده ها معترض را کشته و بسیاری از فعالان سیاسی و مخالف را به حبس‌های طولانی مدت محکوم کرده است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku