«ریاض برای جنایاتش در یمن اختیار تام سازمان ملل را دارد»

عربستان سعودی تا کنون در حملات خود به یمن جان صدها کودک را گرفته و خانه‌هایشان را ویران کرده است. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل هفته گذشته نام عربستان سعودی را به خاطر کشتار کودکان یمنی و بمباران بیمارستان‌ها و مدارسِ این کشور در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار داد.

بدین ترتیب نام عربستان و ائتلافی که رهبری آن را بر عهده دارد، در ردۀ جنایتکارانی همچون داعش، طالبان، الشباب و گروه موسوم به «ارتش مقاومت خدا» قرار گرفت.

اما داستان به همین جان ختم نشد، سازمان ملل روز دوشنبه (17 خرداد) پس از تهدید‌های ریاض برای قطع‌ کمک‌های مالی خود به این نهاد، نام عربستان سعودی را از فهرست سیاه سالانه خود حذف کرد.

به نوشتۀ نشریه «گاردین»، این تغییر موضعِ ناگهانی سازمان ملل به راحتی قابل توجیه نیست؛ اسناد جنایاتِ ائتلاف تحت امر عربستان سعودی علیه کودکان یمن مشهود و مستند است.

تصویر کودکی که در بمبارانهای عربستان سعودی در یمن مجروح شده است

طبق اعلام گزارشگر ویژه سازمان ملل، عربستان  از پارسال تا کنون به طور مستقیم مسئول قتل 60 درصد از کودکانِ کشته شدۀ یمنی بوده و در سال 2015، 49 مدرسه و بیمارستان را در این کشور بمباران کرده است.

با وجود تمام این شواهد، ظاهراً این رژیم سرکوبگر برای انجام جنایاتش «اختیار تام» دارد. ریاض، برخلاف مظنونان عادی که نامشان در فهرست سالانه دبیرکل سازمان ملل ظاهر می‌شود، دوستان بانفوذ و قدرتمندی همچون انگلیس و امریکا دارد که هر دو از اعضای دائم شورای امنیت هستند.

کمک‌های مالی هنگفت عربستان به آژانس‌های اصلی سازمان ملل، از جمله صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) را نیز نباید فراموش کرد.

نقش انگلیس در حمایت از ائتلاف عربستان نیز بسیار نگران‌کننده است. انگلیس از سال 2010 بیش از 7 میلیارد پوند از تسلیحات خود را به عربستان سعودی فروخته است. اگر نام ائتلاف سعودی در گزارش سازمان ملل باقی می‌ماند، کار انگلیس برای مقاومت در برابر درخواست‌ها برای تحریم فروش سلاح به ریاض، دشوار می‌شد.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل

به نظر می‌رسد بان کی مون در مواجهه با همۀ این فشارها، ابتدا لحظه‌ای تأمل کرده و سپس به آسیب‌پذیرترین موجوداتِ روی زمین، همان‌هایی که این طرح برای حفاظت از آنها طراحی شده، خیانت کرده است.

بهانۀ رسمی سازمان ملل آن است که برای تحقیقاتِ بیشتر نام عربستان را از این فهرست خارج کرده است، اما بیم آن می‌رود که این تحقیقات بهانه‌ای برای سرپوش گذاردن روی کم‌کاری سازمان ملل باشد، تا تلاشی واقعی برای مسئول دانستنِ عربستان.

ظاهراً سازمان ملل به انجمنی برای اغنیا و قدرتمندان بدل شده است که انگشت اتهام خود را به سوی گروه‌های پیکارجویِ بی‌نام و نشان می‌گیرد، اما چشم خود را به روی خطاهای اعضای خود می‌بندد.

از نظر «کودک جنگ» که سازمانی برای حفظ امنیت کودکان در خطرناکترین شرایط است، همه این مسائل گواهِ دیگری بر این موضوع است که ما نمی‌توانیم برای انجامِ کار صحیح و حمایت از کسانی که در خطر هستند، به سازمان ملل تکیه کنیم.

چه نام ائتلاف سعودی در فهرست سیاه قرار بگیرد، چه نه، حقیقت مثل روز روشن است. عربستان سعودی در بمباران‌های خود صدها کودک را کشته و بسیاری از مدارس و بیمارستان‌هایی را که کودکان به آن وابسته‌ هستند، نابود کرده است. این بمباران‌ها باید متوقف شوند و صلح نیز در یمن برقرار گردد.

انگلیس باید حمایت خود را از کمپین نظامی عربستان کم‌رنگ‌تر کند. دولت انگلیس مدعی است مشاوران این کشور برای تضمین امنیت غیرنظامیان با نیروی هوایی عربستان همکاری می‌کنند، اما آنچه از ظاهر قضیه پیداست، آن است که این همکاری راه به جایی نبرده است.

اکنون زمان آن رسیده است که انگلیس دست از حمایت از این ائتلاف بکشد، فروش تسلیحات به ریاض را متوقف کند و به حقوق بشردوستانه ببنالملل که به آن متعهد است، پایبند باشد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku