داروهای ضد افسردگی برای کودکان و نوجوانان بی‌اثر و حتی خطرناک هستند

برخی داروهای ضد افسردگی خطر خودکشی را در کودکان و نوجوانان افزایش می دهد.

مطالعات جدید حاکی است بیشتر داروهای ضد افسردگی که برای کودکان و نوجوانان مبتلا به افسردگی تجویز می‌شود اساسا بی‌اثر هستند و حتی ممکن است برای آنان خطرناک باشد.

به نوشته مجله لانسِت بر اساس این مطالعات، داروی ونلافاکسین در مقایسه با دارونماها و پنج داروی ضد افسردگی دیگر افکار مرتبط با خودکشی را در مبتلایان افزایش می‌دهد.

در این مطالعه درباره تاثیر منفی این دارو بر نوجوانان هشدار داده شده و آمده است تنها داروی فلوکستین در تسکین علایم افسردگی نسبت به دارونماها بهتر عمل کرده است.

پِنگ شی از بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی چونگ کینگ در چین و یکی از محققین این مطالعات با اشاره به میزان مزایا و معایب داروهای ضد افسردگی و خطرات آنها در روند درمان گفت به نظر نمی رسد استفاده از این داروها در کودکان و نوجوانان مفید باشد.

تیم بین المللی محققان در این زمینه توصیه کرده‌اند جوانان افسرده صرف نظر از دارویی که مصرف می‌کنند به خصوص در شروع درمان به شدت تحت نظارت و مراقبت قرار گیرند.

این تیم همچنین درباره آسیب‌های ناشی از آگاهی‌ها و اطلاعات اندک مردم جهان درباره بیماری افسردگی و راههای درمان آن هشدار داده است.

گفتنی است حدود 3 درصد از کودکان 6 تا 12 ساله و حدود 6 درصد از نوجوانان 13 تا 18 ساله از اختلال افسردگی رنج می‌برند.

پزشکان توصیه کرده‌اند در درمان کودکان و نوجوانان افسرده در درجه اول از روان‌درمانی و دستورالعمل های بالینی روانشناختی استفاده شود.

استفاده از داروهای ضد افسردگی برای کودکان و نوجوانان در جهان بین سال‌های 2005 و 2012 افزایش یافته است.

داروهای سرترالین در امریکا و فلوکستین در بریتانیا رایج‌ترین داروهای ضد افسردگی هستند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku