معلم افغان با دوچرخه کتاب‌ها را به دست کودکان می‌رساند

معلم افغان با دوچرخه کتاب‌ها را به دست کودکان در مناطق محروم می‌رساند.

معلمی در افغانستان برای کودکانی که در مناطق دورافتادۀ این کشور زندگی می‌کنند با دوچرخه کتاب می‌برد وبه آنان فرصتی برای یادگیری می‌دهد.

در تعطیلات آخرهفته، حدود ساعت 8 صبح، صابر حسینی معلمی از شهر بامیان، مرکز ولایت بامیان در افغانستان  کتاب‌هایی را از کتابخانه شخصی خود انتخاب کرده، روی دوچرخۀ خود می‌گذارد و به سمت روستاهای دورافتاده‌ای در اطراف شهر می‌برد که فاقد مدرسه و امکانات آموزشی هستند.

حسینی پس از حدود یک ساعت رکاب‌زنی در جاده‌های خاکی، به روستای محرومی می‌رسد و کتاب‌‎ها که کالاهای کمیابی محسوب می‌شوند را به کودکان آن منطقه می‌دهد.

او کتاب‌ها را بین بچه‌ها تقسیم و نام هر کتاب را یادداشت می‌کند تا بعدها بتواند کتاب‌های دیگری را که تکراری نباشند به آن‌ها بدهد.

برای کودکانی که دسترسی محدودی به آموزش دارند و مجبور هستند از سنین پایین برای کمک به خانواده کار کنند، ورود حسینی به محل زندگی آن‌ها رویداد مهم و ویژه‌ای است.

مَهماز، دختر جوانی که از کتابخانۀ سیار حسینی یک کتاب داستان قرض گرفته است، گفت: «همۀ این کتاب‌ها واقعا جالب هستند. من معمولا از این کتابخانه استفاده می‌کنم.»

حسینی که به دنبال اصلاح این شرایط است، گفت: «بسیاری از این بچه‌ها الان باید کلاس سوم یا چهارم باشند اما هنوز خواندن و نوشتن بلد نیستند. اوضاع نباید اینطور باشد.»

خرید کتاب برای این معلم بسیار سخت است چرا که در بامیان هیچ کتاب‌فروشی وجود ندارد.

حسینی گفت: «من با کمک دوستانم در کابل، از حدود 200 جلد کتاب شروع کردم. این کتاب‌ها را خریداری کردم و از آن‌ها خواستم تا برایم بفرستند. این کار حدودا 200 دلار هزینه داشت.»

او کار با «کتابخانۀ سیار» خود را از 7 ماه پیش آغاز کرد.

حسینی گفت: «وقتی کتاب‌ها را به دست بچه‌ها می‌دهم، خوشحالی و هیجان را در چهره آنان می‌بینم. این شادی به دلیل این است که می‌توانند یاد بگیرند. من هم از خوشحالی آن‌ها شاد می‌شوم.»

کتابخانۀ سیار حسینی در بامیان و همچنین سراسر افغانستان معروف شده است. بسیاری از مردم اهدا کتاب به این کتابخانه را آغاز کرده‌اند. داراییِ کتابخانۀ وی در عرض چندماه از 200 جلد به حدود 3هزار و 500 جلد کتاب رسیده است.

حسینی این کتاب‌ها را به ساختمانی خالی از سکنه در نزدیکی خانۀ خود منتقل و اولین کتابخانۀ بامیان را افتتاح کرده است.

وی افزود: «این کتابخانه چند ساعت در روز باز است. مردم می‌توانند به اینجا بیایند و کتاب بخوانند. گاهی اوقات من مسئول کتابخانه هستم و بعضی مواقع فرد دیگری مسئولیت آن را بر عهده دارد.»

حسینی در تمام روزهای آخر هفته با دوچرخه‌ای که پر از کتاب است به مناطق محروم و دورافتاده می‌رود. او می‌گوید امیدوار است که روزی در مناطق کوهستانی نیز مدرسه‌ای دایر شود.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku