News   /   آسيا

اعزام بمب افکن‌های اتمی امریکا به منطقه آسیا و اقیانوس آرام

بمب افکن رادار گریز B-2 امریکا در یک ماموریت آموزشی (تصویر آرشیوی)

در پی بالا گرفتن تنش میان امریکا و چین در دریای چین جنوبی، پنتاگون سه بمب افکن اتمی B-2 را به منطقه آسیا و اقیانوس آرام اعزام کرده است.

فرماندهی راهبردی امریکا که نظارت بر زرادخانه هسته‌ای نظامی این کشور را بر عهده دارد، روز چهارشنبه این خبر را بدون اشاره به پایگاه و یا مدت زمان عملیات بمب افکن‌ها اعلام کرد.

این مرکز نظامی هدف از این اقدام را ماموریت آموزشی بمب افکن‌های  B-2s با نیروهای هوایی متحدان و شرکا در منطقه هند- آسیاپاسیفیک به ویژه استرالیا و همچنین ارتباط رادیویی آزمایشی با مرکز عملیات هوایی امریکا عنوان کرده است.

این هواپیماهای پیشرفته که از پایگاهی در ایالت میسوری امریکا اعزام شده‌اند قادر به حمل سلاح‌های هسته‌ای و معمولی هستند.

امریکا تنها استفاده کننده از بمب اتمی در تاریخ جهان است. بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی در جریان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیس جمهور وقت امریکا انجام شد که علاوه بر کشتن حدود 220 هزار نفر ژاپنی، این دو شهر را با خاک یکسان کرد.

 فرماندهی راهبردی امریکا تاکید کرد استقرار این بمب افکن‌ها «حالت آمادگی و مهارت» نیروها را حفظ خواهد کرد و «فرصت‌هایی را برای یکپارچه سازی قابلیت‌ها با شرکای اصلی منطقه‌ای ارائه خواهد داد.»

نگرانی چین از تقویت حضور نظامی امریکا در منطقه

سرهنگ دامین پیکارت، سخنگوی نیروی هوایی امریکا در منطقه اقیانوسیه پیشتر گفته بود: «پرواز این بمب افکن‌ها برای نیروی هوایی ما فرصتی ایجاد می‌کند تا ائتلاف منطقه‌ای خود را تقویت کنیم و این موضوع به تامین صلح و امنیت در منطقه هند – آسیاپاسیفیک کمک می‌کند.»

چین روز چهارشنبه، ضمن ابراز نگرانی در این باره اعلام کرد همکاری های نظامی نباید منافع کشور ثالث را هدف قرار دهد.

هونگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «در حال بررسی گزارش‌های مربوطه هستیم. در حال حاضر، روند تمایل مردم منطقه به سمت صلح و همکاری برای توسعه است.»

تمرین تیراندازی یک ناوشکن نیروی دریایی امریکا در دریای چین جنوبی (12 بهمن 1394)

چین امریکا را به دخالت در مسائل منطقه‌ای و عمدتاً تحریک تنش‌ها در دریای چین جنوبی متهم کرده است. پکن می‌گوید که مصمم به حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی خود در دریای جنوبی چین است.

از سوی دیگر، امریکا چین را به نظامی‌گری در دریای چین جنوبی متهم کرده و می گوید پکن سیستم موشکی پیشرفته سطح به هوا را ماه گذشته در جزایر پاراسل مستقر کرده است.

امریکا از سال 2011 استراتژی منطقه‌ای خود را بر آسیا و اقیانوسیه متمرکز کرده که هدف آن جلوگیری از قدرت گرفتن چین است.

گفتنی است امریکا روابط نظامی نزدیکی با استرالیا دارد و تفنگداران دریایی خود را در شمال این کشور مستقر کرده است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku