News   /   آمريکا

بررسی 14 مورد ابتلا به زیکا از طریق تماس جنسی در آمریکا

آلودگی 14 زن دیگر به زیکا در آمریکا از راه تماس جنسی در دست بررسی است (تصویر از خبرگزاری رویترز)

آمریکا بررسی 14 مورد جدید ابتلا به ویروس زیکا را که احتمال آن می رود از طریق تماس جنسی آلوده شده باشند، آغاز کرده است.

پایگاه اینترنتی «نیویورک تایمز» گزارش داد، مقامات بهداشتی آمریکا در حال بررسی 14 زن که از طریق تماس جنسی به ویروس زیکا آلوده شده اند، می باشند. چند زن باردار در میان مبتلایان هستند.

گرچه دانشمندان بر این باورند که گسترش زیکا از طریق تماس جنسی بسیار نادر است، اما مواردی از انتقال ویروس زیکا از طریق تماس جنسی گزارش شده است.

مقامات بهداشتی بر این باورند در صورتی که آزمایش تمامی زنانی که تحت نظارت «مرکز پایش و پیشگیری بیماری» آمریکا قرار دارند مثبت گزارش شود، تماس جنسی به طور قطع علت ابتلای این زنان به زیکا است.

دکتر آن شوچت، معاون رئیس «مرکز پایش و پیشگیری از بیماری» آمریکا در این خصوص گفت: «از دیدن چنین آماری جا خورده ایم.»

مقامات بهداشتی می گویند از آنجایی که در آمریکا اکنون زمستان است و پشه ناقل زیکا در مناطق گرمسیر رشد می کند، انتقال زیکا در آمریکا از طریق نیش پشه منتفی است و احتمال اینکه آلودگی از طریق تماس جنسی باشد، بسیار زیاد است.

بر اساس آمار «مرکز پایش و پیشگیری بیماری»، در آمریکا هم اکنون 90 مورد ابتلا به زیکا وجود دارد. این مرکز می گوید، بیشتر مبتلایان به این بیماری پس از سفر به کشورهای آمریکای لاتین به این ویروس آلوده شده اند. در صورت تأیید مثبت بودن نتایج آزمایش موارد جدید مبتلایان، 15 درصد از این آمار شامل آنهایی می شود که از طریق تماس جنسی آلوده شده اند. 

سازمان بهداشت جهانی روز جمعه (30 بهمن) در گزارشی اعلام کرد، مدارک قوی تری از ارتباط میان ویروس «زیکا» و عارضه «میکروسفالی» (عارضه کوچکی جمجمه میان نوزادان) وجود دارد که 4 تا 6 ماه طول می کشد که این مستندات به اثبات برسد.

کودک مبتلا به عارضه میکروسفالی (تصویر از خبرگزاری رویترز)

ویروس زیکا در سال 1947 در جنگل زیکا در اوگاندا شناسایی شد. 

این ویروس همانند ویروس دنگی نخستین بار به وسیله پشه منتقل شده است.

بیماری ناشی از آلوده شدن به ویروس زیکا در اکثر موارد بدون علامت است یا علائم خفیفی همچون تب خفیف، سردرد، درد مفاصل، التهاب و قرمزی ملتحمه چشم و لکه‌های پوستی دارد.

تاکنون هیچ واکسن یا درمانی برای ویروس زیکا پیدا نشده است؛ با وجود این، یک دانشمند کانادایی از احتمال ساخت واکسنی برای ویروس زیکا و امکان استفاده از آن در سال 2016 خبر داده است.

زیکا در کشورهای آمریکای لاتین در حال شیوع است و در این میان برزیل بیشترین آمار ابتلا به زیکا را داشته است.

پیش از این نیز مواردی از ابتلا به این بیماری در کشورهای دیگر از جمله استرالیا، دانمارک، انگلیس و اندونزی گزارش شده بود.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku