News   /   آمريکا

امریکا نسبت به برچسب‌گذاری دروغین محصولات به اسرائیل هشدار داد

مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا

امریکا دربارۀ زدن برچسب «ساخت اسرائیل» بر محصولات وارداتی از کرانۀ باختری اشغال‌شده به اسرائیل هشدار داده است.

مقامات گمرکی ایالات متحده هفتۀ گذشته پس از اقدام مکرر اسرائیل در برچسب‌گذاری دروغینِ محصولات خود، بار دیگر دستورالعمل خود را در این باره منتشر کردند.

مارت تونر، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا روز پنج‌شنبه (8 بهمن) گفت تصمیم برای انتشار مجدد سیاست‌ها در پی شکایات صورت گرفته دربارۀ برچسب‌های اشتباه، گرفته شد.

وی در واشنگتن دی سی به خبرنگاران گفت: «ادارۀ گمرک و محافظت مرزی ایالات متحده امریکا راهنمای مقررات برچسب‌گذاری خود را مجدداً منتشر کرده‌ است، این (راهنما) به هیچ وجه جایگزینی برای احکام و مقررات قبلی نیست.»

تونر افزود: «در آن (راهنما) هیچ الزام تازه‌ای در مورد کالاهای وارداتی از کرانۀ باختری، نوار غزه و اسرائیل مطرح نشده است.»

به گفتۀ سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا حدود 9 یا 10 شکایت در خصوص برچسب‌گذاری دروغین محصولات وارداتی از کرانۀ باختری اشغال‌شده وجود داشته است.

اتحادیۀ اروپا نیز اخیراً برای جلوگیری از نقض مقررات برچسب‌گذاری محصولات اسرائیلی دست به کار شد. کمیسیون اروپا آبان ماه سال جاری یک دستورالعمل جدید دربارۀ برچسب‌گذاری محصولاتی که در سرزمین‌های اشغالی فلسطین تولید می‌‎شوند، تصویب کرد.

سازمان آزادی‌بخش فلسطین از قوانین جدید اتحادیۀ اروپا استقبال کرد. صائب عریقات، دبیرکل این سازمان تصمیم اروپا را «حرکت قابل‌توجهی به سوی تحریم کامل شهرک‌های اسرائیلی» دانست که به صورت غیرقانونی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین ساخته شده‌اند.

جنبش بین‌المللی «انزوا، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم علیه اسرائیل» (بی.دی.اس/BDS) در سال‌های اخیر گسترش یافته است.

پس از این اقدام اروپا وزارت امور خارجۀ رژیم اسرائیل در حالی که به جنبش بین‌المللی «انزوا، عدم‌ سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل» (بی.دی.اس) اشاره داشت، اعلام کرد قانون برچسب‌گذاری با «انگیزۀ سیاسی» وضع شده و «گامی غیرمعمول و تبعیض آمیز است که [اتحادیه اروپا] از دنیای تحریم‌ها آموخته است.»

کمپین تحریمی بی.دی.اس علیه اسرائیل به علت سیاست‌های آپارتایدی این رژیم در قبال فلسطینی‌ها، در سال‌های اخیر در سطح جهان گسترش یافته است.

جنبش بین‌المللی «انزوا، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم علیه اسرائیل» به دنبال پایان دادن به اشغال‌گری اسرائیل در سرزمین‌های فلسطین و احترام به حق بازگشت آوارگان فلسطینی است.

این کمپین از سال 1384 به همت 171 سازمان فلسطینی آغاز شد؛ این سازمان‌ها بر اعمال «انواع مختلف تحریم علیه اسرائیل تا زمانی که این رژیم به تعهدات خود در قوانین بین المللی عمل کند»، تاکید دارند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و هوادارانش کمپین بی.دی.اس را شکلی جدید از تروریسم برای سلب مشروعیت از اسرائیل دانسته‌اند.

شهرک‌های غیرقانونی اسرائیل در سرزمین‌های اشغال شدۀ فلسطینی

این در حالی است که هواداران جنبش بی.دی.اس از جمله شمار فزایندۀ «یهودیان امریکایی» چنین انتقادی را نوعی تاکتیک ارعاب و تفرقه‌افکنی می‌دانند که هدف آن جلوگیری از بحث و بررسی مشروع دربارۀ اشغالگری اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی است.

بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 120 شهرک‌ یهودی‌نشین که اسرائیل بعد از اشغال سرزمین‌های فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس ساخته است، زندگی می‌کنند.

این در حالی است که سازمان ملل، امریکا و بیشتر کشورهای جهان شهرک‌های اسرائیل را غیرقانونی می‌دانند چرا که اسرائیل در جنگ سال 1967 میلادی این سرزمین‌ها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی اشغال‌گر در سرزمین‌های اشغالی ممنوع است.

مقامات عالی رتبه امریکا از جمله جان کری، وزیر خارجۀ این کشور بارها اعلام کرده‌اند همۀ شهرک‌های اسرائیلی ساخته شده در سرزمین‌های اشغال شدۀ فلسطین غیرقانونی هستند.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku