پژوهش: خلیج فارس ممکن است غیر قابل سکونت شود

منطقه خلیج فارس قلب تولید نفت جهان و مرکز پرشور ساخت و ساز آسمان خراش است.

بر اساس یافته‌های علمی، منطقه خلیج فارس ممکن است در دهه‌های آتی به خاطر گرمای شدید ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای به منطقه‌ای غیرقابل سکونت تبدیل شود.

به گزارش نشریه علمی تخصصی «نِیچر(طبیعت» در صورت تداوم انتشار گازهای گلخانه‌ای شهرهایی چون ابوظبی، دوبی و قطر و برخی از شهرهای عربستان و نیز شماری از شهرهای ساحلی جنوب ایران تا سال 2100 شاهد موج گرمای بسیار شدید خواهند بود.

این سطح از حرارت بالاتر از توان سازگاری یک فرد جوان و سالم برای حفظ بقای خود خواهد بود.

بر اساس این یافته‌ها، درجه حرارت بسیار شدید که در حال حاضر هر 20 روز یک بار ممکن است رخ دهد شرایط نرمال یک روز تابستانی در سال 2070 میلادی و پس از آن خواهد بود.

تحت این شرایط، شاخص گرما که ترکیبی از حرارت و رطوبت است برای دست‌کم  شش ساعت به دمای 165 تا 170 درجه فارنهایت خواهد رسید.

در مرداد ماه، شهر ماهشهر در جنوب ایران شاخص گرمای کم‌سابقه 74 درجه سانتی گراد (165 درجه فارنهایت) را ثبت کرد که تصور می‌شود دومین درجه حرارت بالایی بوده که تاکنون تجربه شده است.

دانشمندان در پژوهش جدید خود، به این نتیجه رسیدند که با توجه به وضعیت اقلیمی خاص خلیج فارس در صورت تداوم شتاب فعلی انتشار گازهای گلخانه‌ای، این امر به شدت امکان زیست بشر را متاثر خواهد کرد.

این محققان افزودند بدون امکانات سرمایشی، توان مقاومت بدن انسان در چنین شرایط دمایی حدود شش ساعت است.

به برکت سرمایه نفتی، شیخ‌نشینان عرب خلیج فارس به منظور ارتقای جایگاه خود سرگرم پیشبرد مجموعه‌ پروژه‌های بزرگ و بی‌سابقه‌ هستند.

دولت شهر دوبی در امارات متحده عربی تاکنون پروژه‌های ساختمان سازی‌های بلند پر شماری را اجرا کرده و با ایجاد جزایر مصنوعی اکو سیستم منطقه را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

به گفته محققان، خلیج فارس مستعد شرایطی ایده‌آل برای تبدیل شدن به دیگ بخاری است که ممکن است برخی از نقاط آن غیر قابل سکونت شود.

نماینده ارشد ایران در مذاکرات تغییرات آب و هوایی سازمان ملل هفته گذشته گفت تهران قادر است با رفع تحریم‌های غرب تلاش‌های خود را در راستای کاهش انتشار سوخت‌های فسیلی چهار برابر کند.

مجید شفیعی پور، رئیس هیات نمایندگی ایران در نشست یاد شده در بُن افزود ایران قصد دارد تا اواسط نوامبر طرح بسیار مدونی را برای کنترل انتشار گازهای گلخانه‌ای ارائه کند.

تحریم‌های تحت نظارت امریکا علیه ایران سبب محدودیت دسترسی ایران به فناوری‌ و تجهیزات مدرن در بخش‌های مختلف از جمله در بخش عظیم انرژی و حمل و نقل خود شده است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku