News   /   آسيا

حزب مخالف میانمار مسلمانان را از فهرست نامزدهای انتخاباتی حذف کرد

آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل و رهبرلیگ ملی برای دموکراسی میانمار(عکس ازAFP)

 

یک عضو ارشد مسلمان لیگ ملی برای دموکراسی میانمار(NLD) می‌گوید این حزب مخالف حکومت، نامزدهای مسلمان را از فهرست انتخاباتی خود حذف کرده است.

خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه ( 15 شهریور) به نقل از این عضو ناشناس گزارش داد حتی نام یک مسلمان در فهرست هزار نامزدی این حزب برای انتخابات عمومی پیشرو میانمار به چشم نمی‌خورد. انتخابات عمومی میانمار در ماه نوامبر برگزار می‌شود.

وی افزود: «مردم این کار را تبعیض مذهبی می‌دانند. بسیاری از مسلمانان می‌گویند که در انتخابات شرکت نخواهند کرد.»

این عضو مسلمان NLD یادآور شد آنگ سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل و رهبر این حزب «باید از بودائیان که بر معادله‌های اجتماعی- سیاسی در کشور تسلط دارند، بترسند.»

چنین تصمیمی ناامیدی شدیدی را در میان مسلمانان روهینگیا که قرن‌ها مورد تبعیض و در حاشیه قرار گرفته‌اند، موجب شده است.

خین مائونگ وین، یک عضو ارشد جامعه مسلمانان در شهر ماندالی با اشاره به حمایت مسلمانان از NLD، گفت :«ظاهرا مسلمانان اصلا پذیرفته نشده‌اند. در یک دموکراسی واقعی ما باید حق انتخاب داشته باشیم.»

خین زاو وین، تحلیلگر اندیشکده تامپادیپا(Tampadipa) گفت تصمیم لیگ ملی برای دموکراسی میانمار به حذف نامزدهای مسلمان را باید در راستای تلاش این حزب در جلب حمایت بودائیان در انتخابات آتی ارزیابی کرد.

تصویری از پناهجویان روهینگیا در منطقه ای فقیر نشین در حومه دهلی نو (عکس از AP)

تصویری از پناهجویان روهینگیا در منطقه ای فقیر نشین در حومه دهلی نو (عکس از AP)

 

این تحلیلگر افزود: «تغییر رویکرد این حزب به راست بسیار نگران کننده و بسیار برای مسلمانان این کشور بدیمن است.»

در پی سالها حکومت نظامیان در میانمار، برای اولین بار است که به حزب لیگ ملی برای دموکراسی میانمار اجازه شرکت در انتخابات داده شده است.

پارلمان میانمار دراواخر ماه مارس قانونی را تصویب کرد که به موجب آن افرادی که شهروند کامل تلقی نمی‌شوند، حق شرکت در انتخابات را ندارند. درپی تصویب این قانون صدها هزار مسلمان روهینگیا که دولت آن‌ها را به عنوان شهروند به رسمیت نمی‌شناسد از حق رای محروم شده‌اند.

مسلمانان روهینگیا که در حال حاضر در ایالت راخین در غرب میانمار زندگی می کنند از زمان استقلال این کشور در سال 1948 هدف سرکوب نظام مند بودائیان افراطی در این کشور قرار گرفته‌اند.

این درحالی است که دولت میانماردر حفاظت از حقوق این گروه به حاشیه رانده شده ناکام بوده و هزاران تن از آنها را به مهاجرت به کشورهای همسایه مانند تایلند، هند،بنگلادش، اندونزی واداشته است. شرایط این پناهجویان در این کشورها بسیار رقت انگیز گزارش شده است.

سازمان ملل مسلمانان روهینگیا را یکی از ستمدیده ترین اقلیت‌های جهان می‌داند.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku