واتیکان پیمانی تاریخی با فلسطین امضا کرد

ریاض مالکی، وزیر امور خارجه فلسطین (چپ) و پُل گالاگر، مسئول امور خارجه واتیکان. 26 ژوئن (عکس از AP)

واتیکان حدود دو سال پس از به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان کشوری مستقل، پیمانی تاریخی را با فلسطین امضا کرد که نقطه عطفی در روابط دوجانبه محسوب می شود.

این پیمان روز جمعه، از سوی ریاض مالکی، وزیر امور خارجه فلسطین و پُل گالاگر، اسقف اعظم انگلیسی که عملاً وزیر امور خارجه واتیکان محسوب می شود در شهر واتیکان امضا شد.

بر اساس این پیمان، واتیکان می تواند در مناطق تحت کنترل فلسطینی‌ها فعالیت کند.

واتیکان این پیمان را در 23 اردیبهشت نهایی کرده بود که تصریح داشت سریر مقدس (اسقف‌نشین کلیسای کاتولیک در شهر رُم) روابط دیپلماتیک خود را از سازمان آزادیبخش فلسطین به کشور مستقل فلسطین تغییر داده است.

این پیمان که اولین سند قانونی مذاکره بین واتیکان و کشور مستقل فلسطین محسوب می شود با واکنش منفی اسرائیل مواجه شده است.

اسرائیل ضمن ابراز تأسف از نخستین توافق واتیکان با فلسطین هشدار داد که این اقدام به تلاش‌ها برای احیای مذاکرات سازش آسیب می‌ زند.

امانوئل نهشون، سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل گفت: «وزارت خارجه (اسرائیل) مراتب تأسف خود را در قبال تصمیم واتیکان در به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین با امضای توافق امروز، اعلام می‌دارد.»

نهشون همچنین این اقدام واتیکان را «حرکتی عجولانه» توصیف کرد.

واتیکان پیشتر نیز از اقدام مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر سال 2012 در به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین استقبال کرده بود.

در 29 نوامبر 2012 طی قطعنامه ای که با رأی اکثریت اعضای مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد فلسطین به عنوان «یک کشور» غیرعضو ناظر در سازمان ملل به رسمیت شناخته شد.

حدود یک سال پیش پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان به سرزمین های اشغالی سفر کرد و دیدارهایی با مقامات فلسطینی و اسرائیلی داشت.

م ص / ع م / ک ا

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku