اعتراض ترکیه به استفاده از کلمه نسل کشی توسط نمایندگان مجلس اتریش

مراسم یادبود کشتار ارامنه در ارمنستان، ایروان، 1 اردیبهشت 1394 (عکس از AFP)

در پی استفاده نمایندگان پارلمان اتریش از واژه «نسل‌کشی» برای کشتار ارامنه در دوران امپراتوری عثمانی، ترکیه سفیر خود را از وین فراخواند.

وزارت خارجه ترکیه روز چهارشنبه (2 اردیبهشت) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد این اقدام اتریش، تاثیرات منفی همیشگی به روابط و دوستی میان دو کشور خواهد گذاشت.  

احزاب پارلمان اتریش روز گذشته با صدور قطعنامه‌ای مشترک، کشتارهای سال ۱۹۱۵ ارامنه را «نسل‌کشی» خواندند و به یاد کشته‌شدگان یک دقیقه سکوت کردند.

در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است آنکارا اعتراض شدید خود را به سفیر اتریش در ترکیه اعلام کرده است.

همچنین، ترکیه می‌گوید سفیر خود را برای مشورت از اتریش فراخوانده است.

وزارت خارجه ترکیه می‌گوید پارلمان اتریش برخلاف قانون و واقعیت‌های تاریخی، حق ندارد جنایتی را به ملت ترکیه نسبت دهد و این تهمت علیه مردم و تاریخ ترکیه فراموش نخواهد شد.  

احمد داووداغلو، نخست وزیر ترکیه، 31 فروردین (20 آوریل) گفت آنکارا خود را در غم ارامنه شریک می‌داند اما کشتار ارامنه را به عنوان «نسل‌کشی» به رسمیت نمی‌شناسد.  

ارمنستان ادعا می‌کند در جنگ جهانی اول حدود یک و نیم میلیون ارمنی به دست امپراتوری عثمانی در شرق ترکیه کشته شدند. به گفته ارامنه، این افراد بین سال‌های 1915 تا 1917 قربانی کشتارهای برنامه‌ریزی شده، جابه‌جایی‌های اجباری و گرسنگی شدند.

اما ترکیه ادعای نسل‌کشی را رد می‌کند و می‌گوید 300 تا 500 هزار ارمنی و ترک‌ در شرایط بحرانی ناشی از جنگ جهانی اول به دلایل مختلف از جمله بیماری و گرسنگی جان خود را از دست دادند. ترکیه این افراد را قربانیان جنگ جهانی اول می‌داند.

م ف/ ح ع


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku