اردوغان: کشتاری را که سال 1915 رخ داد نسل‌کشی نمی‌دانیم

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه

رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد این کشور هرگز کشتار ارامنه در سال 1915 را به عنوان نسل‌کشی نخواهد پذیرفت.

رجب طیب اردوغان چهارشنبه اظهار داشت: «برای ترکیه هرگز امکان ندارد که چنین گناه و تقصیری را به گردن بگیرد.»

اردوغان با اشاره به تصمیم پارلمان اروپا برای تصویب قطعنامه‌ای در این رابطه گفت این قطعنامه «از یک گوش داخل و از دیگری به در می‌شود.»

اتحادیه اروپا ابتدا در سال 1987 با تصویب قطعنامه‌ای مشابه، کشتار ارامنه در جنگ جهانی اول را نسل کشی نامیده بود. 

ارمنستان می‌گوید در جریان این جنگ یک و نیم میلیون ارمنی کشته شدند.

اتحادیه اروپا می‌گوید هدف از قطعنامه جدید بزرگداشت «صدمین سالگرد نسل‌کشی ارمنی‌ها» است.

در عین حال رئیس جمهور ترکیه ضمن دفاع از برخوردی که امروزه در ترکیه با ارمنی‌ها می‌شود گفت: «100 هزار ارمنی وجود دارند که شهروند ترکیه هستند و یا نیستند، آیا آنها تا کنون مورد هیچگونه رفتار متفاوتی قرار گرفته‌اند؟»

وی با اشاره به اینکه ارمنی‌ها در ترکیه «از همه فرصت‌ها بهره می‌برند» و این کشور آنها را از بقیه جدا نمی‌داند افزود «ارمنی‌ها در کشور ما میهمان هستند.»

پاپ
پاپ فرانسیس کشتار ارامنه را «نسل‌کشی» خواند

اظهارات رئیس جمهور ترکیه در حالی صورت گرفته است که پاپ فرانسیس روز یکشنبه در صدمین سالروز کشتار ارامنه  که در کلیسای سنت پیتر در واتیکان برگزار شد برای توصیف کشتار ارامنه در دوره امپراتوری عثمانی در ترکیه از واژه نسل‌کشی استفاده کرد و آن را «نخستین نسل‌کشی قرن بیستم» دانست.

دولت آنکارا سریعا به این سخنان واکنش نشان داد و وزارت خارجه ترکیه در بحبوحه‌ی اختلافات دیپلماتیک بر سر این موضوع سفیر خود در واتیکان را فراخواند.

ترکیه
احمد داووداغلو

داووداغلو: پاپ به «جبهه شر» پیوست

در عین حال، احمد داووداغلو، نخست وزیر ترکیه چهارشنبه اعلام کرد پاپ به «جبهه‌ی شری» که علیه ترکیه توطئه کرده‌ پیوسته است.

وی با بیان اینکه ترکیه مایل است با تاریخش روبرو شود تا کید کرد: «ما اجازه نمی‌دهیم به واسطه تاریخ به کشورمان توهین شود، ما اجازه نمی‌دهیم ترکیه به واسطه مناقشات تاریخی تهدید شود.»

آنکارا واژه‌ی «نسل‌کشی» را رد کرده و می‌گوید 300 تا 500 هزار ارامنه و همچنین تعداد زیادی از اتباع ترکیه که بین سال‌های 1915 تا 1917 کشته شدند تلفات جنگ جهانی اول بودند. با این وجود، ارمنستان خواهان آن است که مرگ این افراد نسل‌کشی شناخته شود.

ارمنستان، آرژانتین، بلژیک، کانادا، فرانسه، ایتالیا، روسیه و اوروگوئه به طور رسمی این حادثه را نسلکشی می‌دانند.

پ ک ف/م ب


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku