یافتههای جدید حاکی از آن است که مصرف زیاد آنتی بیوتیک خطر ابتلا به دیابت نوع اول را در کودکان افزایش میدهد.
نتایج این تحقیقات پس از دادن مقداری آنتی بیوتیک به موشها معادل مقداری که کودکان برای مداوای عفونت گوششان مصرف می کنند، حاصل شد.
پرفسور مارتین بلاسر از مرکز پزشکی لانگون نیویورک که در این تحقیقات مشارکت داشته است، می گوید: «پس از دادن سه دوره آنتی بیوتیک به این موشها، مشخص شد در پی مصرف این داروها سرعت دیابت نوع اول در این موشها افزایش یافته است.»
بلاسر همچنین گفت در پی این تحقیق همچنین مشخص شد استفاده از آنتی بیوتیک موجب تغییر میکروبیوم یا باکتریهای روده می شود.
این تغییرات همچنین تغییرات دیگری را از جمله تغییرات در سیستم سلولهای ایمنی بدن موسوم به «لنفوسیتهای تی» موجب میشود. این تغییرات در عین حال موجب افزایش التهاب سلولهای پانکراسی انسولین ساز می شود.
به گفته محققان هنوز دقیقا مشخص نیست که آیا این تغییرات به همین شیوه در انسان عمل می کنند یا نه اما به گفته بلاسر دیگر تحقیقات نشان داده است که کودکان مبتلا به بیماری خودایمنی مانند دیابت نوع اول، علایمی چون تغییرات میکروبیومی داشتهاند.
اعضای این تیم محقق همچنین تصریح کردند نتایج این تحقیقات نباید موجب نگرانی والدین و خودداری آنها از دادن آنتی بیوتیکها به فرزندانشان شود بلکه استفاده از این نوع دارو با مجوز پزشک و در صورت لزوم بلامانع است.
دیابت نوع اول یک نوع بیماری خود ایمنی می باشد. در بیماریهای خود ایمنی سیستم دفاعی بدن بر علیه قسمتی از خود بدن فعال می شود. در دیابت نوع اول، سیستم ایمنی به سلولهای بتای تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله کرده و آنها را نابود می کند. با از بین رفتن سلولهای بتا، لوزالمعده دیگر قادر به تولید انسولین نیست به همین دلیل شخص مبتلا به دیابت نوع اول باید هر روز مقداری انسولین دریافت کند تا زنده بماند.
دیابت نوع اول اغلب در بین کودکان و نوجوانان بروز می کند، اما احتمال ابتلا به آن در هر سنی ممکن است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.