ممانعت دولت اردن از ارائه آب وغذا به پناهجویان سوری

سرگردانی پناهجویان سوری در مرز اردن با سوریه (عکس از خبرگزاری فرانسه)

بیش از 30 هزار کودک سوری به دلیل ممانعت دولت اردن از ارسال آب، غذا و دارو به اردوگاه پناهندگان سوری در شمال این کشور، در معرض گرسنگی قرار گرفته اند.     

در پی حمله تروریستی اخیر گروه تکفیری داعش به نیروهای مرزی اردن، دولت این کشور تصمیم گرفت تا از ارسال غذا، دارو و آب آشامیدنی از ابتدای ماه مبارک رمضان به اردوگاه پناهجویان سوری خودداری کند. این تصمیم در حالی صورت گرفت که نزدیک به 70 هزار سوری که عمدتأ زنان و کودکان هستند، در این اردوگاه زندگی می کنند.

دولت اردن در ارتباط با این اقدام اعلام کرد، مناطق مرزی اردن با سوریه منطقه نظامی است و با هرگونه تردد در این منطقه به شدت برخورد خواهد کرد. اردوگاه «رکبان» در یک منطقه مرزی قرار دارد.

این درحالی است که گروه های طرفدار حقوق بشر هشدار می دهند که این تصمیم زندگی پناهجویان را با خطر مواجه می سازد.

گرمای شدید هوا و اوضاع بد زندگی در این اردوگاه، برخی پناهجویان را بر آن داشته تا به کشور خود یعنی سوریه بازگردند.

جری سیمپسون، از اعضای دیده بان حقوق بشر، روز جمعه در گفتگو با الجزیره گفت:«گزارش‎های متعددی درباره تصمیم پناهجویان برای بازگشت به سوریه دریافت کرده‎ایم که دلیل اصلی آن شرایط وحشتناکی است که آنها در این اردوگاه متروکه در وسط کویر دارند.»

وی ادامه داد: «آن چیزی که آنها (پناهجویان) اکنون احتیاج دارند آب و غذا است. دولت اردن از ارسال غذا و کمک های دارویی به این افراد که بیش از نیمی از آنها کودک هستند، جلوگیری می کند. دولت اردن تنها اجازه ارسال مقدار کمی آب به این اردوگاه می دهد که حتی در اندازه حداقل مورد نیاز نیست.»

سازمان پزشکان بدون مرز اوضاع کنونی در این اردوگاه را «شکستی بزرگ برای جامعه بین الملل» خواند و درباره افزایش موارد سوء تغذیه در این اردوگاه هشدار داد.

کودکان پناهجوی سوری در اردن در معرض خطر گرسنگی قرار دارند. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

نزدیک به 1300 کودک زیر 5 سال در این اردوگاه هستند که بیش از 200 نفر آنها  از انواع سوء تغذیه رنج می برند.

همچنین براساس گزارش سازمان پزشکان بدون مرز نزدیک به 25 درصد کودکان این اردوگاه که از سوی پزشکان این سازمان معاینه شده‎اند از بیماری اسهال رنج می برند.

در حال حاضر با توجه به آمار ثبت شده سازمان ملل متحد، 650 هزار پناهجوی سوری در اردن زندگی می کنند و مرز شمالی سوریه با اردن تنها جایی است که امکان ورود آنها را به اردن فراهم می آورد.

سیمپسون ادامه داد:«اردن تنها کشوری نیست که با پناهجویان اینگونه رفتار می کند. ترکیه مرزهایش را نزدیک به یک سال نیم است به روی پناهجویان سوری بسته است و پناهجویانی که قصد ورود به خاک ترکیه را دارند، از سوی نظامیان ترک هدف قرار می گیرند. لبنان سخت گیری شدیدی در مرزهای خود با سوریه اعمال کرده است بطوریکه هیچ سوری قادر به ورود به لبنان نیست. جامع بین المللی، به ویژه اتحادیه اروپا باید اقداماتی را درپیش بگیرند تا این کشورها که پناهجویان سوری وارد آنها می شوند به مناطقی امن و دور از مرز منتقل شوند.»

سوریه از مارس 2011 صحنه خشونت و ناآرامی های مورد حمایت خارج است .

استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه می‌گوید در نتیجه بیش از 5 سال جنگ در این کشور عربی حدود 400 هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که به گفته وی حدود نیمی از جمعیت این کشور 23 میلیون نفری آواره شده اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku