به گفته فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی، در صورت ناکامی دولتهای رقیب در لیبی برای دستیابی به وحدت در ماههای آتی، افراطگرایان داعش مستعد تبدیل شدن به یک تهدید بسیار جدی خواهند بود.
برنادینو لئون که میانجی مذاکرات میان جناحهای رقیب در لیبی است شنبه (2 خرداد) در همایش منطقهای مجمع جهانی اقتصاد گفت حضور داعش در ماههای اخیر در لیبی از گروههای کوچک به بیش از 2 هزار عضو افزایش یافته است.
تلاشها برای حصول توافق میان گروههای رقیب در لیبی در پی حمله دولت مستقر در طبرق علیه فرودگاه تحت کنترل جناح رقیب در طرابلس از سر گرفته شد.
پس از آن که گروهی مسلح در شهر مصراته در شمال غرب لیبی اوت 2014 شهر طرابلس و نهادهای دولتی را تصرف کردند، دولت لیبی و پارلمان منتخب این کشور مقر خود را به شهر طبرق انتقال دادند.
پس از انقلاب مردمی علیه حکومت معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی و سرنگونی رژیم او در سال 2011، لیبی همچنان درگیر هرج و مرج داخلی است. سرنگونی قذافی موجب ظهور گروههای شبهنظامی و بروز شکافهای عمیق سیاسی در لیبی شده است.
از آن زمان، این کشور صحنه درگیریهای متعدد بین نیروهای دولتی و گروههای شبهنظامی رقیب است که حاضر نیستند سلاحهای خود را به زمین بگذارند.
در حال حاضر دو جناح رقیب در کشور وجود دارد که برای به دست گرفتن حکومت با یکدیگر رقابت میکنند. کنترل طرابلس، پایتخت، در اختیار یکی از گروههای رقیب است که جامعه جهانی آن را به رسمیت نمیشناسد. این در حالی است که جناح مقابل که جامعه جهانی آن را به رسمیت میشناسد کنترل شهرهای شرقی بیضا و طبرق را در اختیار دارد.
در همین حال، ژنرال خلیفه حفتر فرمانده دولت مستقر در طبرق پیشتر در گفت و گویی درباره به نتیجه رسیدن این مذاکرات ابراز تردید کرد وا فزود «وی استفاده ازراه حل نظامی را در دست بررسی دارد.»
علاوه بر درگیری بین جناحهای رقیب، لیبی در حال حاضر با موج فزایندهی حضور گروه تروریستی داعش که مناطقی از شهرهای سِرت و درنا را در کنترل دارد دست و پنجه نرم می کند.
م ص/م ح